Αθλητικά γεγονότα και ξένες ή ελληνικές σειρές. Αυτά είναι τα κυρίαρχα προγράμματα στο Ertflix, αυτά ήταν και τον Σεπτέμβριο που πέρασε, με συνολικά πάνω από 16.100.000 θεάσεις. Υπήρξε όμως και μια «ανωμαλία», ένα μοναδικό στη λίστα με τα προγράμματα που είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο της θέασης. Μέσα σε τόσες σειρές και αθλητικά events, ξεχωρίζει μια ταινία. Πρόκειται για μια ταινία που δεν την έχει προτείνει σχεδόν κανείς (για να μην είμαστε κι απόλυτοι) σε ιστοσελίδες που προτείνουν κατά κόρον το Ertflix για movie nights, όπως εμείς.

Δεν το λέμε έτσι, το έχουμε τσεκάρει. Το The Ballad of Lefty Brown, η δημοφιλέστερη ταινία του Ertflix για τον Σεπτέμβριο, είναι μια ταινία άγνωστη, δεν είχε γραφτεί ως πρόταση σε κανένα σχεδόν μέσο και ακόμα και στις ΗΠΑ, όταν κυκλοφόρησε, το 2017, σχεδόν αγνοημένη ήταν.

Η κορυφαία σε θεάσεις στο Ertflix: Τι έχει αυτή η ταινία και την είδε όλος ο κόσμος τον Σεπτέμβριο

Ο λόγος που συνέβη αυτό δεν μας έγινε κατανοητός αφού είδαμε την ταινία. Πριν τη δούμε, βάσει των βαθμολογιών της, το κατανοούσαμε, μόλις την είδαμε όμως, περισσότερο μπερδευτήκαμε. Γιατί πρόκειται για μια πολύ καλή ταινία, ένα πάρα πολύ καλό γουέστερν, με έναν άψογο Μπιλ Πούλμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αν δηλαδή έχεις απολαύσει το True Grit ή ακόμα και το H8ful Eight του Ταραντίνο, ή το Django, ή το Ballad of Buster Scrugs των Κόεν, τότε το The Ballad of Lefty Brown θα σε ικανοποιήσει ένα τσακ παραπάνω.

Η ταινία λοιπόν που ξεπέρασε όλες τις άλλες στο Ertflix, είναι ένα από τα πάρα πολύ καλά γουέστερν, χωρίς σάλτσες και γεμίσματα, με μια κλασική ιστορία κυνηγητού, με πιστολίδι, με ωραία προφορά αμερικανικού νότου, με ιδανικά τοπία.

Η κορυφαία σε θεάσεις στο Ertflix: Τι έχει αυτή η ταινία και την είδε όλος ο κόσμος τον Σεπτέμβριο

Τι θα δεις στην ταινία του Ertflix

Ο Μπιλ Πούλμαν είναι καταπληκτικός ως Lefty Brown και ως τέτοιος γίνεται μάρτυρας του νεκρού σώματος του πάλαι ποτέ συνεργάτη του, του Έντουαρντ Τζόνσον. Δίνει λόγο στη γυναίκα του φίλου του να βρει ποιος το έκανε και ξεκινάει την αποστολή του, έχοντας στη διαδρομή βρει έναν μικρό που έχει ξεμείνει μόνος και πρέπει να επιβιώσει, αλλά κι έναν παλιό του φίλο που θα χρειαστεί την ικανότητά του στο όπλο για να πάει εκεί που πρέπει να πάει και να πάρει τις απαντήσεις.

Αυτό είναι ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για την ταινία. Αυτή η απλή πλοκή ξεδιπλώνεται από τον σκηνοθέτη Τζάρεντ Μόσε με σωστή ταχύτητα, με αυτή τη νωχελικότητα που χαρακτηρίζει τα γουέστερν, με πολύ καλή φροντίδα στην εικόνα, στα χρώματα, ώστε να δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο, να προετοιμάζουν τον θεατή που γνωρίζει τι εστί γουέστερν, μα όλη η δουλειά γίνεται στην ερμηνεία. Αυτή απογειώνει όλα τα στοιχεία της ταινίας.

Η κορυφαία σε θεάσεις στο Ertflix: Τι έχει αυτή η ταινία και την είδε όλος ο κόσμος τον Σεπτέμβριο

Όχι μόνο ο εξαίρετος Μπιλ Πούλμαν που συνεπαίρνει με την προφορά του και το πώς τοποθετεί την κάθε του φράση, μα και ο Τζιμ Καβίζελ, ο σερίφης της πόλης, και ο Τόμι Φλάναγκαν, ο gunslinger φίλος του Lefty Brown, και η Κάθι Μπέικερ, η χήρα του γερουσιαστή Τζόνσον.

Οποιοι ανακάλυψαν μόνοι τους στο Ertflix το The Ballad of Lefty Brown, τους βγάζουμε το καπέλο, αυτή τη φορά δεν είμαστε εμείς που προτείνουμε να δείτε την ταινία, αλλά είστε εσείς που μας προτείνατε, εμμέσως, να τη δούμε και να την συστήσουμε σε όποιον δεν την έχει δει.

Αν θες να ξεφύγεις από το κλίμα της 28ης Οκτωβρίου και τις ταινίες που παίζει η τηλεόραση, τότε βάλε Ertflix και άσε αυτή τη Μπαλάντα με Πιστολίδια να σε ικανοποιήσει.