Ο ηθοποιός Brendan Fraser έκανε comeback στη μεγάλη οθόνη μέσα από τον ρόλο ενός παχύσαρκου ανθρώπου. Η ταινία που πρωταγωνιστεί, το «The Whale», έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την Κυριακή. Το κοινό εξεπλάγη από την ταινία, καθώς χειροκροτούσε επί 7 λεπτά μετά το τέλος της προβολής της στο Sala Grande. Ο Fraser συγκινήθηκε εμφανώς καθώς τον αγκάλιασε ο σκηνοθέτης του, ενώ το παρατεταμένο χειροκρότημα συνεχιζόταν.

Σε σκηνοθεσία Darren Aronofsky, ο οποίος κέρδισε το Χρυσό Λέοντα του φεστιβάλ το 2008 για τον Παλαιστή, η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Samuel D Hunter. Η ιστορία επικεντρώνεται στη ζωή ενός απομονωμένου καθηγητή αγγλικών, του Charlie, που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του για μια τελευταία ευκαιρία.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Hong Chau, Sadie Sink, Ty Simpkins και Samantha Morton. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο Fraser είπε ότι ο ρόλος ήταν μια καμπύλη μάθησης για εκείνον και μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή του. «Μου έδωσε μια εκτίμηση για εκείνους των οποίων τα σώματα είναι παρόμοια. Έμαθα ότι πρέπει να είσαι ένα απίστευτα δυνατό άτομο, σωματικά, ψυχικά, για να κατοικήσεις σε αυτό», είπε.

«Η φυσική κινητικότητα του Τσάρλι περιορίζεται στον χώρο του σπιτιού του, που είναι ο καναπές του. Η ιστορία του διηγείται κεκλεισμένων των θυρών. Είναι ένα φως σε ένα σκοτεινό χώρο. Νομίζω ότι είναι ποιητικό ότι το τραύμα που φέρει είναι έκδηλο στο φυσικό βάρος του σώματός του. Έπρεπε να μάθω να κινούμαι απολύτως με έναν νέο τρόπο. Ανέπτυξα μύες που δεν ήξερα ότι είχα. Ένιωσα ακόμη και ένα αίσθημα ιλίγγου στο τέλος της ημέρας, όταν αφαιρέθηκαν όλες οι συσκευές, όπως θα ένιωθες αν κατέβαινες από μια βάρκα στην αποβάθρα εδώ στη Βενετία» τόνισε ο ηθοποιός.

Στην κριτική του, ο Damon Wise του Deadline έγραψε ότι η «all-in performance…» κάνει τα επίθετα όπως «γενναίος» και «ατρόμητος» να φαίνονται σχεδόν χωρίς νόημα» και είπε ότι το The Whale «έκανε την διαφορά βάζοντας τον Fraser στην κούρσα του καλύτερου ηθοποιού».