Η Focus Features απέκτησε το έργο σχετικά με δύο εμμονικούς με τις συνωμοσίες την ημέρα που ο Λάνθιμος και οι συνεργάτες του προωθούσαν στις Κάννες την ταινία Kinds of Kindness.

Μια μέρα μετά την πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ανακοινώθηκε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Ο σκηνοθέτης θα διευθύνει το Bugonia, με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν και τον Τζέσι Πλέμονς, οι οποίοι πρωταγωνιστούν και στην ταινία Kinds of Kindness.

Το σενάριο είναι του Γουίλ Τρέισι και ακολουθεί δύο άντρες με εμμονή στις συνωμοσίες που απαγάγουν την ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο μιας μεγάλης εταιρείας, πεπεισμένοι ότι πρόκειται για εξωγήινη με αποστολή να καταστρέψει τον πλανήτη Γη.

Το Bugonia θα έχει διανομή από τη Focus Features για τις ΗΠΑ, ενώ από τη Universal Pictures διεθνώς. Αυτό αναγκάζει τον Λάνθιμο να φύγει από το πρόσφατο σπίτι του τη Searchlight, μία εταιρεία που έχει κυκλοφορήσει πολλές από τις ταινίες του, συμπεριλαμβανομένων των βραβευμένων με Όσκαρ Poor Things και The Favourtie, καθώς και της ταινίας του Kinds of Kindness.

Το Bugonia βασίζεται στην κωμωδία επιστημονικής φαντασίας της Νότιας Κορέας του 2003, Save the Green Planet, με την αγγλόφωνη έκδοση που αναπτύχθηκε από το CJ ENM του Μίκι Λι με τον σκηνοθέτη της Midsommar Άρι Άστερ και τον Λαρς Κνούδσεν του Square Peg.

Οι Εντ Γκίνεϊ και Άντριου Λόουβ θα είναι παραγωγοί για την Element Pictures, μαζί με τους Λάνθιμος, Άστερ, Κνούδσεν, Στόουν και τους Λι και Jerry Kyoungboum Ko για την CJ ENM, η οποία συγχρηματοδοτείται από τη Fremantle.

Η Στόουν, η οποία συνεργάστηκε επίσης με τον Λάνθιμο στο The Favourite και στο Poor Things, και ο Πλέμονς εμφανίζονται και οι δύο στο Kinds of Kindness, που θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουνίου, μια ταινία αποτελούμενη από τρία μέρη.

Η κριτική του Hollywood Reporter στις Κάννες λέει: «Παίρνεις μια αίσθηση βλέποντας ότι ο Λάνθιμος αναζωογονείται από τις ευκαιρίες της τριμερούς δομής και την ευκαιρία να ανατρέψει τους κανόνες, τόσο της κοινωνίας όσο και της αφήγησης.

Μπορεί να μην είναι τόσο συνεκτικό με μία πρώτη ματιά όσο θα επιθυμούσαν κάποιοι θεατές, αλλά όσο περισσότερο το σκέφτεστε, τόσο περισσότερο τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να ταιριάζουν και τα κοινά νήματα αρχίζουν να εμφανίζονται».