Άλλο ένα μεγάλο όνομα προστίθεται στο sequel του Dune, με τον θρυλικό Christopher Walken να αναλαμβάνει τον ρόλο του Αυτοκράτορα. Ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve έχει συγκεντρώσει ένα πολύ «δυνατό» assemble cast, με τον Timothée Chalamet, την Zendaya, την Rebecca Ferguson, τον Javier Bardem, τον Stellan Skarsgard, τον Josh Brolin και την νεοφερμένη Florence Pugh να αποτελούν τους πρωταγωνιστές της συνέχεια του Dune του 2021.

Ο Walken θα υποδυθεί τον Shaddam IV, τον Αυτοκράτορα Padishah όλου του Σύμπαντος του Dune, από τα βιβλία του Frank Herbert. Αν και ο αυτοκράτορας δεν εμφανίστηκε στο περσινό Dune, αποτελεί χαρακτήρα-καταλύτη για την πλοκή. Στο Dune του 1984, σε σκηνοθεσία David Lynch, ο χαρακτήρας αυτός κάνει την εμφάνισή του από τα πρώτα λεπτά της τρίωρης ταινίας.

Είναι εκείνος που διατάζει την μάταια αποστολή των Ατρείδων στον πλανήτη Αράκις, ώστε να τους προδώσει αργότερα.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η Florence Pugh θα παίξει την κόρη του Αυτοκράτορα, την Πριγκίπισσα Irulan.

To σενάριο της επερχόμενης ταινίας, της οποίας τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, υπογράφουν και πάλι ο Denis Villeneuve μαζί με τον Jon Spaihts. Tαυτόχρονα, ετοιμάζεται μία spin-off σειρά για την αδερφότητα των Bene Gesserit.

To Dune: Part Two αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στις 23 Οκτωβρίου του 2023.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Wikimedia Commons.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Sisterhood of Dune: The Mindkiller: Όσα γνωρίζουμε για την σειρά που ετοιμάζει ο Villeneuve για τις Bene Gesserit

Dune 2: Δόθηκε το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του sequel

Dune: Δικαίωσε τις προσδοκίες το όραμα του Ντενί Βιλνέβ;