Ο Cillian Murphy έχει υποστεί μια τεράστια απώλειας βάρους για τον τελευταίο του ρόλο. Ο πρωταγωνιστής των Peaky Blinders φαίνεται εμφανώς αδυνατισμένος στα γυρίσματα του Oppenheimer στο Princeton του New Jersey των ΗΠΑ, και δεν θυμίζει σε τίποτα τον Tommy Shelby. Θα υποδυθεί τον ομώνυμο χαρακτήρα J. Robert Oppenheimer, τον φυσικό γνωστό ως «πατέρα της ατομικής βόμβας».

Βασισμένη στο βιβλίο «American Prometheus: The Triumph And Tragedy of J. Robert Oppenheimer»,  που κέρδισε το βραβείο Pulitzer, η ταινία έχει γραφτεί από τους Kai Bird και Martin J. Sherman. Ο Murphy συνεργάζεται για άλλη μια φορά με τον Christopher Nolan, με τον οποίο είχε συνεργαστεί προηγουμένως για την τριλογία The Dark Knight, Inception και Dunkirk. Ο Murphy είχε μιλήσει για τον ρόλο στο Equire, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του.

«Είναι η πρώτη φορά που μου δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο, για τον οποίο είμαι ακόμα λίγο σοκαρισμένος, αλλά και ενθουσιασμένος. Χρειάζεται πολλή δουλειά. Πιστεύω, όμως, ότι συνεργάζομαι με έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες, επομένως είμαι σε ασφαλή χέρια».

Η ταινία, όπως μαρτυράει και ο τίτλος, θα επικεντρωθεί στη ζωή του πρώην επικεφαλής του Εργαστηρίου του Los Alamos εν καιρώ πολέμου. Ακόμα, εξερευνά την συμμετοχή του στο Manhattan Project – την κωδική ονομασία για την αμερικανική έρευνα και ανάπτυξη πυρηνικών όπλων- τη δεκαετία του 1940.

«Αν και όλοι ξέρουν την ιστορία, ο Chris έχει έναν διαφορετικό τρόπο για να την αφηγηθεί. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω και θα τα διαβάσω όλα. Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβω την κβαντική μηχανική, ανεξάρτητα από το πόσες φορές οι άνθρωποι προσπαθούν να μου την εξηγήσουν. Υπάρχει 0,0001 τοις εκατό του πληθυσμού στον πλανήτη που έχει την ικανότητα να το καταλάβει αυτό. Αλλά μπορώ να αρχίσω να καταλαβαίνω, εννοιολογικά, τι προσπαθούσαν να κάνουν αυτοί οι τύποι» εξήγησε ο Murphy αναφερόμενος στον ρόλο του.

Οι συμπρωταγωνιστές του Cillian Murphy

Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Emily Blunt ως Kitty, μια βιολόγος/ βοτανολόγος και σύζυγος του Oppenheimer, Matt Damon ως διευθυντής του προγράμματος Manhattan Leslie Groves Jr. και Robert Downey Jr. ως ιδρυτικός επίτροπος της Atomic Energy Commission, Lewis Strauss.  Η Florence Pugh θα υποδυθεί την ψυχίατρο Jean Tatlock, ο Benny Safdie τον θεωρητικό φυσικό, Edward Teller, και ο Josh Hartnett θα υποδυθεί τον πρωτοπόρο Αμερικανό πυρηνικό επιστήμονα, Ernest Lawrence.

Οι Rami Malek, Michael Angarano, Alden Ehrenreich, Kenneth Branagh, Matthew Modine και Gary Oldham θα εμφανιστούν, επίσης στην ταινία, ολοκληρώνοντας το θαυμαστό καστ. Το Oppenheimer αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου 2023.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

H επόμενη ταινία του Bong Joon-Ho έρχεται με αναπάντεχο cast: Robert Pattinson και Toni Collette στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Top Gun Maverick: Ο Tom Cruise είναι ο σύγχρονος πρίγκιπας του σινεμά

Stranger Things: Κυκλοφόρησαν τα πρώτα βίαια οκτώ λεπτά της 4ης σεζόν που θα σε αφήνουν άφωνο