Ήταν κάπου το 2017 όταν ο εκπρόσωπος του Ντάνιελ Ντέι-Λιούις είχε ανακοινώσει πως ο ηθοποιός, μετά από σχεδόν 40 χρόνια στην υποκριτική, θα ολοκλήρωνε την διαδρομή του ως ηθοποιός και δε θα συμμετείχε ξανά σε ταινία, μετά την κυκλοφορία του Phantom Thread. Ήταν η τελευταία του ταινία αυτή και έκλεινε την πορεία του με μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Ά Ανδρικού, που τελικά κατέληξε στον Γκάρι Όλντμαν στην απονομή του 2018.

Η παραμονή του στην απόσυρση και στην απόλαυση της σύνταξης δεν ήταν οριστική, τελικά, με τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις να ετοιμάζεται για ακόμα μια βόλτα, πιθανότατα μόνο για μία. Το γράφουμε αυτό διότι η επιστροφή του γίνεται για την ταινία Anemone, την οποία σκηνοθετεί ο γιος του Ρόναν Ντέι-Λιούις, κάτι που σημαίνει ότι η επάνοδος γίνεται χατιρικά και μόνο για χάρη του γιου του. Ή και του ίδιου του του εαυτού, αφού το σενάριο το έχουν γράψει μαζί πατέρας και γιος. Εικάζουμε δε, πως δεν θα έχει κάποιον από τους κεντρικούς ρόλους στην ταινία.

Η μεγάλη επιστροφή του Ντάνιελ Ντέι-Λιούις: Θα παίξει σε ταινία μετά από 8 χρόνια
(Photo credits: Kristina Bumphrey/Variety via Getty Images)

Ο Ρόναν είναι ένας indie σκηνοθέτης προς το παρόν, δουλεύει με ανεξάρτητα μικρά στούντιο και το Anemone είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους με πρωταγωνιστές, εκτός του μπαμπά του, τους Σον Μπιν, Σαμάνθα Μόρτον, Σάμιουλ Μπότομλι και Σάφια Όκλι-Γκριν. Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και η ιστορία καταπιάνεται με τη δυναμική που δημιουργείται στις σχέσεις πατέρα και γιου και στο πώς αυτή η δυναμική επηρεάζει συνολικά την οικογένεια.

Ακριβής ημερομηνία για την κυκλοφορία της ταινίας δεν υπάρχει, αλλά η επιστροφή του Ντάνιελ Ντέι-Λιούις είναι από μόνη της, για όσο κρατήσει, αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν ηθοποιό με 3 Όσκαρ σε διάστημα 32 ετών.

* Κεντρική φωτογραφία: Jason Merritt/Getty Images