Η Disney αποκάλυψε την επόμενη της live-action μεταφορά κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων: πρόκειται για την «Μικρή Γοργόνα», η οποία δεν θα είναι όπως την θυμόμαστε, λευκή με γαλάζια μάτια και κόκκινα μαλλιά αλλά μαύρη με ράστα.

Η εταιρία-κολοσσός προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να εξυπηρετήσει την συμπεριληπτικότητα, με το να προσλαμβάνει μη-λευκούς ηθοποιούς σε κομβικούς ρόλους ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι φυλετικές ομάδες.

Ωστόσο, αυτό δεν άρεσε σε πολλούς που είδαν το πρώτο teaser trailer για το επερχόμενο live-action remake του κλασικού The Little Mermaid.

Οι επικριτές μίλησαν για «βεβιασμένη» προοδευτικότητα ενώ αρκετοί έκαναν πλάκα πως «έπιανε ο ήλιος τον βυθό που κολύμπαγε η Άριελ και έτσι αναπτύχθηκε η μελανίνη της».

Άλλοι, επικρότησαν την επιλογή της Halle Bailey στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άριελ, αναφέροντας ότι θα αποτελέσει πρότυπο για πολλά νέα κορίτσια που δεν είναι λευκά.

Εξάλλου, η ταινία κινουμένων σχεδίων του 1998 «Μικρή Γοργόνα» κυκλοφόρησε σε μία εποχή που δεν είθισται οι πρωταγωνίστριες να έχουν άλλο χρώμα δέρματος πέραν του λευκού.

Το πρώτο τρέιλερ παρουσιάστηκε το συνέδριο D23 της Disney, όπου αποκαλύφτηκαν πολλά από τα μελλοντικά project του «Ποντικιού».

Δείτε το τρέιλερ:

Δίπλα στην Bailey θα βρεθεί ο Javier Bardem, ο οποίος θα υποδυθεί τον πατέρα της, King Triton, και την κακιά Ursula θα υποδυθεί η Melissa McCarthy. Ο σκηνοθέτης του “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”, Rob Marshall, έχει αναλάβει το έργο.

Θα υπάρχουν επίσης τέσσερα νέα πρωτότυπα τραγούδια από τους Alan Menken και Lin-Manuel Miranda.

Το “The Little Mermaid” αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη του 2023.