Την μοίρα των Eternals της Marvel και του West Side Story του Steven Spielberg θα έχει το Doctor Strange 2, το οποίο δεν θα προβληθεί στην Σαουδική Αραβία λόγω υποτιθέμενου «γκέι» χαρακτήρα.

Ο λόγος γίνεται για τον χαρακτήρα της America Chavez, η οποία δεν έχει μας ακόμη συστηθεί στο MCU, θα συμμετάσχει όμως στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Από τις σκηνές του τρέιλερ δεν προκύπτει η ερωτική σχέση της Chavez με κάποια άλλη χαρακτήρα του ίδιο φύλου αλλά ούτε και με του αντίθετου. Αντιθέτως, η Chavez θα παίξει σημαντικό ρόλο λόγω των δυνάμεών της, με τις οποίες μπορεί να ανοίγει φυσικές πύλες μεταξύ των παράλληλων σύμπαντων. Τον χαρακτήρα υποδύεται η Xochitl Gomez.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες για την απόφαση να απαγορευτεί η πολυαναμενόμενη ταινία, έμαθαν ότι ο χαρακτήρας της America Chavez είναι γκέι στα κόμικς. Η ηρωίδα έκανε την πρώτη της εμφάνιση στα κόμικς 11 χρόνια πριν, το 2011 και σε μερικές από τις ιστορίες που συμμετείχε είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις με άλλες γυναίκες χαρακτήρες.

Στις περισσότερες χώρες του Κόλπου είναι παράνομο να συνάπτει κανείς ομοφυλοφιλικές σχέσεις, έτσι κάθε προϊόν της Δύσης που υπονοεί τέτοιες σχέσεις, λογοκρίνεται ή δεν προβάλλεται καθόλου. Χαρακτηριστική είναι η άρνηση της Disney να αφαιρέσει το φιλί ανάμεσα στον Phastos και τον άντρα σύντροφό του στην ταινία Eternals που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021. Ως αποτέλεσμα, απαγορεύτηκε εξ ολοκλήρου η διανομή της.

Αυτήν την στιγμή δεν μπορεί κανείς να κλείσει εισιτήρια για την ταινία που κάνει την πρεμιέρα της στις 6 Μάϊου στην Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Κατάρ. Η προπώληση λειτουργεί κανονικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμη εάν θα προβληθεί τελικά η ταινία ή όχι.

Δείτε το τρέιλερ του Doctor Strange 2

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Doctor Strange Multiverse of Madness: Επιβεβαιώνεται η επιστροφή των παιδιών της Wanda στο νέο tv spot

Marvel: Αυτές είναι οι επερχόμενες ταινίες του Phase 4 – Όσα γνωρίζουμε ήδη

Mighty Thor: Όσα ξέρουμε για την μεταμόρφωση της Jane Foster σε «Goddess of Thunder»