Τέσσερα χρόνια μετά την εισαγωγή του χαρακτήρα, ο Doctor Strange επιστρέφει με την δική του δεύτερη ταινία και είναι έτοιμος να εξερευνήσει το πολυσύμπαν. Τι είναι όμως αυτό το πολυσύμπαν; Αυτό και μερικά άλλα ερωτήματα δημιουργήθηκαν σε πολλούς χρήστες βλέποντας το trailer του Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Στο Nitro είμαστε εντελώς νέρντουλες με ό,τι αφορά την Marvel, ταινίες, σειρές αλλά και κόμικς, οπότε θα αναλύσουμε όσα χρειάζεται να ξέρετε για να καταλάβετε πλήρως τα γεγονότα της ταινίας χωρίς να σκουντάτε τους διπλανούς σας.

Προειδοποίηση: Θα υπάρξουν spoiler για μερικές ταινίες και σειρές της Marvel όπως το WandaVision, το Loki και το Spider-Man: No Way Home.

Τι είναι το πολυσύμπαν;

Οι διανομείς απέδωσαν τον όρο Multiverse ως πολυσύμπαν, για να περιγράψουν τον νέο κόσμο στον οποίον μας εισάγει η Marvel. Η πρώτη νύξη για το πολυσύμπαν έγινε στο Avengers: Endgame, όταν οι ήρωές μας ταξίδεψαν σε παράλληλα σύμπαντα για να «κλέψουν» τα πετράδια της αιωνιότητας και να τα χρησιμοποιήσουν για να αντιστρέψουν το κακό που έκανε ο Thanos.

Δώστε προσοχή. Δεν πήγαν απλά πίσω στο παρελθόν αλλά μεταφέρθηκαν σε άλλες εκδοχές του δικού τους σύμπαν, μάλιστα προκαλώντας νέες διακλαδώσεις σε αυτά, όπως έγινε για παράδειγμα όταν έπεσε το space stone από τον Iron Man, το έπιασε ο φυλακισμένος Loki και εξαφανίστηκε. Τότε, εκείνη την στιγμή η οποία παρεκκλίνει από το βασικό MCU που ξέρουμε, δημιούργησε ένα νέο παράλληλο σύμπαν.

Η σειρά Loki είναι αυτή που εξερεύνησε περισσότερο μέχρι τώρα τι ακριβώς σημαίνει πολυσύμπαν. Η σειρά ξεκινάει με την στιγμή που ο Loki δραπετεύει με το Space Stone και ξεκινάει να εξερευνά το πολυσύμπαν. Δεν είναι υποχρεωτικό να την έχει δει κανείς για να καταλάβει το Doctor Strange 2 αλλά θα βοηθούσε να έχει μία καλύτερη ιδέα για τα παράλληλα σύμπαντα. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι για τον κάθε χαρακτήρα υπάρχουν στα παράλληλα σύμπαντα variants, δηλαδή άλλες εκδοχές του εαυτού τους ή οποίες μπορεί να διαφέρουν από λίγο έως πολύ από τους βασικούς χαρακτήρες που γνωρίζουμε. Μία εκδοχή του Loki σε άλλο σύμπαν, ας πούμε, ήταν γυναίκα. Ενώ ένας άλλος Doctor Strange, ένα variant που βλέπουμε στο trailer, φαίνεται να είναι σατανικός.

Κρατήστε αυτές τις πληροφορίες γιατί θα χρειαστούν και για τα άλλα ζητήματα που θέτει η ταινία.

Ποια είναι η America Chavez, ο νέος χαρακτήρας που βλέπουμε στα trailers;

Οι περισσότεροι χαρακτήρες από την πρώτη ταινία Doctor Strange είναι πίσω και για την δεύτερη, όπως βλέπουμε στο trailer ενώ παρατηρούμε πως υπάρχει και μία νέα ηρωίδα, η America Chavez.

Fact: Ο χαρακτήρας της America Chavez είναι γκέι στα κόμικς, γεγονός που οδήγησε μερικές χώρες του Κόλπου να απαγορεύσουν την προβολή της ταινίας.

Από ό,τι ξέρουμε από τα κόμικς, στα οποία πρωτοείδαμε την ηρωίδα το 2011, η America γεννήθηκε στα αστέρια, ζει στο διάστημα και έχει την δύναμη να ανοίγει πύλες με τις μπουνιές της από τις οποίες μπορεί να ταξιδεύει κανείς από σύμπαν σε σύμπαν. Η δύναμη αυτή είναι πολύ σπάνια και θα φανεί πολύ χρήσιμη στους χαρακτήρες του Doctor Strange in the Multiverse of Madness, οι οποίοι θα χρειαστεί να μεταβούν από το ένα σύμπαν στο άλλο.

Συγκεκριμένα, την δύναμη αυτή θέλει να εκμεταλλευτεί η Scarlet Witch, η Wanda Maximoff η οποία ψάχνει να βρει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν τα παιδιά τη, τα οποία έχασε στο WandaVision. Πάμε να δούμε τι συνέβη.

Η Wanda Maximoff φαίνεται να είναι η βασική villain της ταινίας – Τι της συνέβη;

Στην αρχή του τρέιλερ του Doctor Strange 2, ο υπέρτατος μάγος φαίνεται να ζητάει την βοήθεια της Wanda για να σώσουν τον κόσμο. Στην συνέχεια, όμως, βλέπουμε πως εκείνη φαίνεται να γίνει απίστευτα επιθετική και ίσως να γίνεται και η βασική «κακιά» της ταινίας. Γιατί; Την τελευταία φορά που είδαμε την Wanda στο Avengers: Endgame φάνηκε να είναι ακόμη η καλή Wanda που ξέραμε.

Ενδιάμεσα όμως, μεσολάβησε η σειρά WandaVision. Στο WandaVision η πληγωμένη Wanda μετακομίζει το New Jersey αφού νίκησαν οι Avengers τον Thanos και προσπαθεί να αποδεχτεί την απώλεια του σύντροφού της, του Vision, του τελευταίου δικού της ατόμου (δεν λέμε άνθρωπο, καθώς ήταν ένα ανδροειδές ρομπότ από βιμπράνιο). Ωστόσο, δεν τα καταφέρνει και αντιθέτως δημιουργεί με τις δυνάμεις της μία ψεύτικη ουτοπική πόλη όπου ζει με έναν Vision τον οποίο δημιούργησε εκείνη, ενώ κρατά όμηρους τους κατοίκους της.

Ταυτόχρονα, μέρος της τέλειας ζωής που έχει δημιουργήσει είναι και τα παιδιά της, Billy και Tommy, τα οποία γέννησε χρησιμοποιώντας τις πανίσχυρες δυνάμεις που της χάρισε το Mind Stone όταν ήταν έφηβη. Όταν καταλαβαίνει το κακό που έχει προκαλέσει στους κατοίκους της πόλης, αποδέχεται τον θρήνο της και αναγκάζεται να γκρεμίσει και την πόλη αλλά και να εξαφανίσει τα δημιουργήματά της: τον δικό της Vision και τα παιδιά – τα οποία μάλιστα έχουν και εκείνα μαγικές δυνάμεις.

Ύστερα, αφού αυτοεξορίζεται στο τέλος της σειράς αρχίζει να εξερευνεί μέσω της αστρικής προβολής και του μαγικού αλλά σατανικού βιβλίου Darkhold άλλα παράλληλα σύμπαντα για να ανακαλύψει ότι τα παιδιά της είναι ζωντανά σε κάποια άλλη εκδοχή και μάλιστα ζητούν και την βοήθειά της. Έτσι, θα μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της America Chavez για να ταξιδέψει σε άλλα σύμπαντα και να τα βρει.

Και δεν θα αφήσει τίποτα και κανέναν να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο της.

Γιατί έχουν φυλακίσει τον Doctor Strange;

Ακόμη, στο trailer βλέπουμε να έχουν φυλακίσει τον Doctor Strange και να τον πηγαίνουν κάποιοι φύλακες-ρομπότ στο συμβούλιο των Illuminati για να δικαστεί. Τι έκανε ο Stephen Strange; Στα γεγονότα του Spider-Man: No Way Home, έκανε ένα παράτολμο ξόρκι το οποίο όχι μόνο απέτυχε αλλά είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσει» το φράγμα του πολυσύμπαντος και να έρθουν μερικοί villains από άλλα σύμπαντα αλλά και μερικοί καλοί, όπως οι variants του Spider-Man.

Αν και ο Strange κατάφερε να σταματήσει την έλευσή τους με νέο ξόρκι, η ζημία που υπέστη το πολυσύμπαν ήταν ανεπανόρθωτη. Σε συνδυασμό με όσα συμβούν στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness, οι Illuminati οι οποίοι φαίνεται να φυλούν την ισορροπία όλου του ευρύτερου σύμπαντος θα αναγκαστούν να τον τιμωρήσουν.

Καθώς δεν υπάρχουν Illuminati στο βασικό σύμπαν του MCU το οποίο παρακολουθούμε τόσα χρόνια, υποθέτουμε ότι η δίκη θα λάβει χώρα σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπου φαίνεται πως θα δούμε και άλλους χαρακτήρες όπως πιθανόν τον Charles Xavier από τους X-Men, την Capter Carter από το What If, την Lasanna Lynch ως Maria Rambeau/Captain Marvel και άλλους.

Ποιον παντρεύεται η Christine Palmer, αν όχι τον Stephen Strange;

Στην πρώτη ταινία Doctor Strange θυμόμαστε να υπάρχουν ένα ερωτικό ειδύλλιο μεταξύ του Stepher Strange και της Christine Palmer. Στο trailer του Doctor Strange in the Multiverse of Madness όμως, βλέπουμε ότι εκείνη παντρεύεται κάποιον άλλον και ο Stephen είναι απλά καλεσμένος. Τι πιθανόν συνέβη; Ο Doctor Strange έγινε σκόνη όταν έλαβε χώρα το snap του Thanos, επομένως έλειπε για 5 ολόκληρα χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα η Christine μπορεί να γνώρισε κάποιον άλλον και να αποφάσισε να προχωρήσει την ζωή της μαζί του. Εξάλλου, δεν ήταν σε σχέση με τον Stephen ούτε γνώριζε πως θα καταφέρει να γυρίσει πίσω, εκείνος και ο άλλος μισός πληθυσμός του κόσμου.

Στην συνέχεια του trailer βλέπουμε μία κοκκινομάλλα Christine Palmer, η οποία φαίνεται πως θα είναι κάποια variant της από τα comics, πιθανόν η Night Nurse ή η Clea, χαρακτήρες που δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την Palmer που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία.

Θα μάθουμε περισσότερα στην πρεμιέρα της ταινίας, που είναι και επίσημα την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022. Η παγκόσμια πρεμιέρα της είναι στις 6 Μαΐου, οπότε προσοχή μην κάνετε spoiler στους διεθνείς φίλους σας.

Δείτε το τρέιλερ του Doctor Strange in the Multiverse of Madness 

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Doctor Strange 2: Δεν θα προβληθεί στην Σαουδική Αραβία λόγω υποτιθέμενου «γκέι» χαρακτήρα

Doctor Strange Multiverse of Madness: Επιβεβαιώνεται η επιστροφή των παιδιών της Wanda στο νέο tv spot

Marvel: Αυτές είναι οι επερχόμενες ταινίες του Phase 4 – Όσα γνωρίζουμε ήδη