Ήταν με διαφορά το καλύτερο trailer που προβλήθηκε στο halftime του Super Bowl. Το δεύτερο και επίσημο trailer για το Dr Strange in the Multiverse of Madness που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις αίθουσες στις 5 Μαΐου, ανοίγει μια πόρτα άπειρων πιθανοτήτων, όχι μόνο στον κόσμο του Strange, αλλά και στην ίδια τη Marvel και φυσικά στο κοινό.

Πρόκειται ίσως για την ταινία που θα ξεκλειδώσει πλέον όλα τα παρακλάδια του μαρβελικού σύμπαντος και θα οδηγήσει στις επόμενες φάσεις του. Κάποια από τα στοιχεία του αποτελούν μάλλον συνυποδηλώσεις για ιστορίες και χαρακτήρες που δεν έχουν αναφερθεί στο παρελθόν του MCU. Πρώτο και κύριο η φωνή του Patrick Stewart που ακούγεται. 3 χρόνια μετά το φινάλε των X-Men και πριν συστηθούν οι New Mutants, φαίνεται πως η Marvel ενώνει την ομάδα του Professor X με τους Avengers. Δεν πρόκειται όμως για μια οποιαδήποτε εκδοχή των X-Men.

Το multiverse άνοιξε και μέσα απ΄αυτό πέρασαν οι Illuminati που αποτελούνται από τον Iron Man, τον Charles Xavier, τον Black Bolt, τον Dr Strange, τον Reed Richards, τον Black Panther, τον Captain America, το Beast και τον Namor McKenzie. Όλοι αυτοί από διαφορετικές διαστάσεις του χρόνου, από διαφορετικά σύμπαντα. Αυτή η ομάδα είναι η απάντηση του Tony Stark στους ανεξέλεγκτους villains άλλων διαστάσεων, είναι η ασπίδα που ζητούσε να βάλει γύρω από τη Γη στο Endgame.

Οι Illuminati του είναι τα Ηνωμένα Έθνη των υπερανθρώπων, με κάθε έναν να κρατάει από μια Πέτρα Αιωνιότητας, ώστε να καταστεί πολύ δύσκολο να τις ενώσει ξανά κάποιος και να καταστρέψει το Σύμπαν.

Κάποιος εδώ θα σκέφτεται «μα ο Tony Stark πέθανε». Σωστά. Και θα ήταν πολύ δύσκολο για τη Marvel, ακόμα και για έναν Stark από άλλη διάσταση, να βρουν κάποιον που να αντικαταστήσει τον Robert Downey Jr. Κυκλοφορεί πάντως έντονα μια φήμη πως έχει γίνει προσέγγιση προς τον Tom Cruise.

Την ίδια στιγμή, το να εμφανιστούν όλοι αυτοί οι χαρακτήρες από το πουθενά στο Dr Strange 2, θα ήταν ένα μεγάλο σοκ, Ο Namor δεν έχει ακόμα συστηθεί μέσω της Marvel. Λέγεται πως θα το κάνει στο Black Panther 2 που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο στις αίθουσες, οδηγώντας το έθνος της Ατλαντίδας σε μια κόντρα με τη Γουακάντα.

Πάντως, στο trailer, καθώς ο Dr Strange έχει συλληφθεί από τις αρχές των Υπέρτατων Μάγων και οδηγείται σε δικαστήριο, ακούγεται η φωνή του Patrick Stewart. Μεταφέρεται μάλιστα σε μια αίθουσα που μοιάζει με κάποιο βασίλειο ή θα μπορούσε να είναι η Υπηρεσία Χρόνου (TVA) που είδαμε στο Loki. Πιθανότατα να είναι οι Illuminati και ο Mordo του Chiwetel Ejiofor να ανήκει σε αυτούς.

Λιγότερο πιθανό φαντάζει το σενάριο αυτή η φιγούρα που η φωνή της μοιάζει με του Stewart να είναι ο Human Torch των Fantastic 4, οι οποίοι επίσης θα μπουν κάποια στιγμή στο franchise. Μπορεί επίσης να είναι απλά η Captain Marvel. Γι΄αυτό ο Reed Richards, ο ηγέτης των F4, είναι απαραίτητος για τους Illuminati και το σενάριο που τους θέλει να εμφανίζονται στο Dr Strange 2.

Πάνω σε αυτή τη θεωρία, το κόνσεπτ λέει πως ο Iron Man ίσως είναι ο Superior που προέκυψε από τους Μυστικούς Πολέμους στο σύμπαν της Marvel. Ο Iron Man εκεί φορούσε μια στολή που εξέθεσε όλο του το κεφάλι εκτός από μια λεπτή γραμμή περιμετρικά. Από εκεί έγινε μέσω της Axis ο Υπέρτατος. Η Axis είναι μια ομάδα ηρώων και villains που τους αφαίρεσαν τους ηθικούς φραγμούς. Έτσι, ο Tony Stark είναι αποκλειστικά ο αυτάρεσκος και εγωπαθής τύπος που είδαμε στις ταινίες της αρχής του MCU.

Γέφυρα Dr Strange και What If..?

Τώρα, το επόμενο ερώτημα που προκύπτει είναι για τον Captain America. Στη σειρά είδαμε τον Falcon να γίνεται επίσημα ο νέος Captain America. Όμως οι πιθανότητες να είναι στους Illuminati δεν είναι πολλές. Άλλωστε, η Marvel θέλει να έχει παντού μια ισχυρή γυναικεία παρουσία. Έτσι, υπάρχει θεωρία που λέει ότι θα αναπτυχθεί αυτό που είδαμε στη σειρά What If..? με την Peggy Carter που έγινε Captain Britain.

Μια άλλη ατάκα που δημιουργεί θεωρία από το trailer, είναι αυτό που λέει ο Dr Strange ότι κάθε βράδυ βλέπει το ίδιο όνειρο και μετά ξυπνάει. Και αρχίζει ο εφιάλτης. Ο Εφιάλτης είναι ένας από τους μεγάλους εχθρούς του Strange, οπότε ίσως τον δούμε κι αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρο πως θα δούμε την εκδοχή του Sinister Strange και της Sinister Wanda, με το trailer να δείχνει μια σκηνή όπου η καλή Wanda αντιμετωπίζει μία δίχως αρχές.  Πιθανότατα είναι μια ακόμα σύνδεση με τη σειρά What If..? όπου σε ένα επεισόδιο η Wanda έγινε ζόμπι και ο Vision φώναξε δήθεν τους Avengers γιατί είχε βρει τη λύση στην πανδημία των ζόμπι, αλλά τελικά τους ήθελε για να τραφεί η Wanda. Σε αυτό το επεισόδιο ο Ultron έχει στον στρατό του έναν Thanos ζόμπι που έχει το Γάντι της Αιωνιότητας μαζί του, ενώ ο Spider-Man, ο κουτσός T’Challa, το κεφάλι του Ant-Man και η Κάπα του Dr Strange προσπαθούν να ξεφύγουν.

Μια άλλη εικόνα από το trailer, είναι αυτή ενός μινώταυρου. Πρόκειται για τη φυλή των R’vallian και τον Rintrah, ο οποίος εμφανίστηκε από μια άλλη διάσταση για να γίνει μαθητευόμενος του Dr Strange. Μετά από ένα ατύχημα με ένα μαγικό φυλαχτό, ο Strange τον εγκλώβισε σε μια animation διάσταση, όπου έμεινε για 30 χρόνια, μέχρι που επανήλθε για να διδάξει στη σχολή μάγων.

Τέλος, στο trailer παρουσιάζεται και ο Shuma Gorath, το υπέρτατο χταπόδι του πολυσύμπαντος, που έχει παλέψει με τον Star Lord, τον Conan και συναντάται συχνά στα κόμικς του Dr Strange.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν πως η Marvel θα παίξει άσχημα με το μυαλό των θεατών, καθώς δεν ξέρει και κανείς αν κάποιες σκηνές από τα trailer αφορούν στο Dr Strange 2 ή αποτελούν μέρος της τακτικής της να ρίχνει σκόνη και να αποπροσανατολίζει.

* Το κείμενο ανανεώνεται