Απίστευτα νέα για τους θαυμαστές του Dune καθώς έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας της τρίτης ταινίας του franchise.

Η Warner Bros έδωσε το πράσινο φως για το Dune 3, με τον σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ στο τιμόνι. Τώρα, η IMAX επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ταινία, που προς το παρόν δεν έχει τίτλο, θα βγει στους κινηματογράφους στις 18 Δεκεμβρίου 2026.

Η τρίτη ταινία θα βασιστεί στο «Μεσσίας του Dune», τη συνέχεια του μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ. Ο Χέρμπερτ έγραψε συνολικά πέντε σίκουελ, συμπεριλαμβανομένων των «Children of Dune» και «God Emperor of Dune». Μετά τον θάνατό του το 1986, ο γιος του Μπράιαν δημοσίευσε πολλά πρίκουελ μυθιστορήματα και συνέχειες από το σύμπαν του «Dune».

«Το «Μεσσίας του Dune» γράφτηκε ως απάντηση στο γεγονός ότι οι άνθρωποι θεωρούσαν τον Πολ Ατρείδη ως ήρωα», εξήγησε ο Βιλνέβ. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που μεταφέρει το «Messiah» στη μεγάλη οθόνη, αυτή θα ήταν και η τελευταία του ταινία στο franchise «Dune».

Στην πρώτη ταινία, ο Πολ Ατρείδης (Τιμοτέ Σαλαμέ) ταξίδεψε στον επικίνδυνο πλανήτη Αρράκις ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και του λαού του, την ώρα που ο στρατός του «κακού» βαρόνου Χαρκόνεν επιτίθεται.

Στη δεύτερη ταινία ο Πολ ενώνει τις δυνάμεις του με την Τσάνι (Ζεντάγια) και τη μυστηριώδη φυλή Φρέμεν για να εκδικηθεί τους Χαρκόνεν οι οποίοι κατέστρεψαν την οικογένειά του. Ταυτόχρονα ερωτεύεται την Τσάνι, ενώ η μοίρα του σύμπαντος διακυβεύεται.

Το Dune: Part One είναι μια κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2021, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Φρανκ Χέρμπερτ. Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Ντενί Βιλνέβ και σε σενάριο των Βιλνέβ, Τζον Σπετς και Έρικ Ροθ καλύπτει το πρώτο μισό της πλοκής του πρωτότυπου μυθιστορήματος.

Η ταινία αυτή είναι η δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του, μετά από την ομώνυμη ταινία του 1984, σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Λιντς.

Στους πρωταγωνιστές συμπεριλαμβάνονται οι Τιμοτέ Σαλαμέ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Όσκαρ Άιζακ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκορντ, Ντέιβ Μπατίστα, Στίβεν ΜακΚίνλι Χέντερσον, Ζεντάγια, Τσανγκ Τσεν, Σάρον Ντάνκαν-Μπρούστερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Τζέισον Μομόα και Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Έλαβε καλές κριτικές για το οπτικό θέαμα, τον στόχο και τη φιλοδοξία της και είχε εισπράξεις 400 εκατομμύρια παγκοσμίως έναντι κόστους παραγωγής 165 εκατομμυρίων. Ήταν υποψήφια για 10 βραβεία στην 94η τελετή της αμερικανικής ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένου καλύτερης ταινίας, και κέρδισε έξι βραβεία, τα περισσότερα από κάθε άλλη ταινία εκείνη τη χρονιά, για καλύτερο ήχο, καλύτερο μουσικό θέμα, καλύτερο μοντάζ, καλύτερη σκηνογραφία, καλύτερα οπτικά εφέ και καλύτερη φωτογραφία.

Dune

Το Dune: Part two έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο τις 15 Φεβρουαρίου του 2024, πριν κυκλοφορήσει στην 1η Μαρτίου από την Warner Bros Pictures. Η ημερομηνία κυκλοφορίας άλλαξε από την αρχική, η οποία ήταν στις 20 Οκτωβρίου του 2023, λόγω της απεργίας του SAG-AFTRA του 2023.

Έλαβε αναγνώριση από τους κριτικούς και έχει εισπράξει 626.1 εκατομμύρια Δολάρια παγκοσμίως έχοντας στοιχήσει 190 εκατομμύρια Δολάρια, κάνοντάς την την ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις του 2024.

Η ανάπτυξη ξεκίνησε αφότου η Legendary Entertainment εξαγόρασε τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δικαιώματα του Dune το 2016. Ο Βιλνέβ προσλήφθηκε ως ο σκηνοθέτης το 2017, με τον στόχο να χωριστεί το πρώτο βιβλίο σε δύο μέρη λόγω της περιπλοκότητας. Το δεύτερο μέρος όμως θα ήταν επίσημο μόνο αν είναι επιτυχημένο το πρώτο μέρος.

Μετά από την κριτική και την εισπρακτική επιτυχία του πρώτου μέρους, η Warner Bros, ο διανομέας της πρώτης ταινίας, και η Legendary ξεκίνησαν να αναπτύσσουν επίσημα το δεύτερο μέρος τον Οκτώβριο του 2021. Οι Πιου, Μπάτλερ, Γουόκεν και Σεϊντού εντάχθηκαν στο καστ το 2022 και η κύρια φωτογραφία έλαβε μέρος από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 στην Βουδαπέστη, την Ιταλία και το Άμπου Ντάμπι.

Πηγή: Digitalspy

Photo Credit: Warner Bros