Το ελληνικό Netflix μόλις εμπλούτισε τη βιβλιοθήκη του με την πολυβραβευμένη ταινία «Ευτυχία», που κέρδισε κοινό και κριτικούς, αποσπώντας 8 βραβεία Ίρις, στις συνολικά 13 υποψηφιότητές της.

Επρόκειτο για την βιογραφία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η οποία αφηγείται την πορεία Ελληνίδας μουσικοσυνθέτριας από την ξενιτιά, την απόφασή της να ζήσει τη ζωή της όπως εκείνη ήθελε ως και τον θάνατό της. Η Ευτυχία γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια.

Netflix

Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Το σενάριο είναι της Κατερίνας Μπέη ενώ στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Καρυοφιλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου.

Η «Ευτυχία» μπορεί να είναι διαθέσιμη μόνο για το ελληνικό Netflix, όμως έχει όλα τα φόντα για να βρεθεί και στο διεθνές και να ακολουθήσει την πορεία του «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Μια ταινία που δεν της λείπει τίποτα απολύτως.