Ο βραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης Emanuele Crialese αποκάλυψε ότι γεννήθηκε γυναίκα, καθώς παρουσίασε την αυτοβιογραφική ταινία του «L’Immensita», στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η ιστορία επικεντρώνεται σε μια οικογένεια που μεγαλώνει στη Ρώμη της δεκαετίας του 1970, όπου η μεγαλύτερη κόρη – η Penelope Cruz- ταυτοποιείται ως αγόρι, πηγαίνοντας κόντρα στην μητέρα και στον βίαιο πατέρα της.

«Είναι εμπνευσμένη από την παιδική μου ηλικία και τη δική μου ιστορία», δήλωσε ο Crialese. «Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι που είναι γυναικείος χαρακτήρας. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου», αποκαλύπτοντας την φυλομετάβασή του.

«Σε κάποιο σημείο έπρεπε να κάνω μια επιλογή… για το αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι. Γεννιέσαι έτσι», πρόσθεσε. Δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την φυλομετάβαση, ωστόσο είπε ότι η μητέρα του αποτέλεσε στήριγμα. Η τελευταία του ταινία, το «Terraferma», κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στη Βενετία το 2011.

Στην ιταλόφωνη ταινία, «L’Immensita», η Cruz βρίσκεται παγιδευμένη σε μια κατάσταση δίχως διέξοδο. Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται ο αυταρχικός σύζυγός της και τα παιδιά της, που ζουν μέσα σε ένα δυστυχισμένο σπίτι.

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο παγιδευμένες στα σπίτια τους, που προσπαθούν να προσποιηθούν μπροστά στα παιδιά τους ότι τίποτα δεν είναι τόσο άσχημο όσο φαίνεται. Απλώς (γίνεται) για λόγους επιβίωσης. Γνωρίζω μερικές από αυτές τις τρομερές, φρικτές ιστορίες», δήλωσε η ηθοποιός στους δημοσιογράφους.

«Είχα ένα πολύ ισχυρό μητρικό ένστικτο από τότε που ήμουν ένα πεντάχρονο κορίτσι που έλεγε σε όλους στο πάρκο ότι το σχέδιό μου ήταν να γίνω μητέρα το συντομότερο δυνατό», είπε.