Γιώργος Λάνθιμος και Emma Stone είναι από χθες τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα. Η παρουσία τους στο ΣΕΦ έδωσε μπόλικη τροφή για σχόλια, κατά βάση χιουμοριστικά. Όμως το βασικό αντικείμενο της κοινής τους παρουσίας στην Ελλάδα, είναι η παρουσίαση της ταινίας Βληχή που γύρισαν τον Ιανουάριο του 2020, όταν η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε έρθει για πρώτη φορά στη χώρα μας, μετά την πρώτη της συνεργασία με τον Έλληνα σκηνοθέτη για το The Favorite.

Οι δυο τους βρίσκονται αυτή την ώρα στην αίθουσα Τύπου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την συνέντευξη εν όψει και της πρεμιέρας της ταινίας στις αίθουσες.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας κινηματογραφικός δημιουργός Γιώργος Λάνθιμος, αποδεχόμενος την πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της διευθύντριας του ΝΕΟΝ, Ελίνας Κουντούρη, υπέγραψε την παραγωγή. Η ταινία αποτελεί τη δεύτερη ανάθεση του προγράμματος της ΕΛΣ και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, «The Artist on the Composer».

Η Emma Stone ήταν και είναι εντυπωσιακή και βρίσκεται στην πιο ώριμη περίοδο της ζωής της, αφού έχει πια το παιδί της και τον σύντροφό της και ταυτόχρονα ηγείται και των επιχειρηματικών της σχεδίων πέραν της υποκριτικής της καριέρας. Κι όλο αυτό είναι εμφανές στη λάμψη της, στην φυσική της ομορφιά, γενικώς στον τρόπο που μεγαλώνει τόσο όμορφα.

Απαστράπτουσα και αψεγάδιαστη, με ένα χαμόγελο που σε κερδίζει. Αυτό αρκεί για να περιγράψει την παρουσία της.

Emma Stone

Emma Stone

Emma Stone

* Φωτογραφίες: NDP Photos