Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το «deal» και να συμμετάσχει ο Ντένζελ Ουάσινγκτον στο σίκουελ μιας σπουδαίας ταινίας.

Ο «Μονομάχος» κυκλοφόρησε το 2000 με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου και κατάφερε να κερδίσει αμέσως κοινό και κριτικούς. Στην 73η τελετή απονομής των Όσκαρ προτάθηκε για δώδεκα και απέσπασε πέντε βραβεία μεταξύ των οποίων αυτό της καλύτερης ταινίας και αυτό του καλύτερου πρώτου ανδρικού ρόλου με τον Αυστραλό ηθοποιό να θριαμβεύει.

Παρότι βέβαια το προφανές θα ήταν λόγω «χιλιομέτρων» στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον δεν θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Για αυτόν έχει ήδη επιλεχθεί ο 26χρονος Ιρλανδός ηθοποιός, Πολ Μεσκάλ, ο οποίος έχει ήδη κάνει αρκετό «θόρυβο» με το ταλέντο του και θεωρείται ένας από τους πιο ελπιδοφόρους της γενιάς του.

Με τον ρόλο του Μάξιμου όμως να μην ανήκει ούτε στον Μεσκάλ (ο Ιρλανδός θα υποδυθεί τον Λούσιο, τον γιο της Λουσίλα), παραμένει μυστήριο αυτός που θα υποδυθεί ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, καθώς δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες για το cast.

Όσον αφορά την εταιρεία παραγωγής, στην ταινία του 2000 είχαν συνεργαστεί οι Universal και Dream Works, με την τελευταία όμως να μην συμμετέχει στο σίκουελ και την πρώτη να έχει αναλάβει όλο το βάρος της παραγωγής.