Η νέα ταινία Fantastic Beasts 3 κυκλοφόρησε στην Κίνα, αλλά με κάποιες διαφορές. Συγκεκριμένα, ο διάλογος διάρκεια έξι δευτερολέπτων, μεταξύ των Dumbledore and Grindelwald κόπηκε γιατί σε αυτό αναφερόταν το εξής: «ήμουν ερωτευμένος μαζί σου» και «το καλοκαίρι που ο Gellert και εγώ ερωτευτήκαμε».

Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», J.K Rowling, αποκάλυψε ότι ο Dumbledore ήταν ομοφυλόφιλος, το 2009, αλλά οι ταινίες δεν είχαν ποτέ αναφερθεί ρητά στη σεξουαλικότητα του χαρακτήρα, μέχρι τώρα.

Η Warner Bros αποδέχτηκε το αίτημα της Κίνας να αφαιρέσει τα έξι δευτερόλεπτα από την ταινία. Το υπόλοιπο της ταινίας παρέμεινε άθικτο, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης ότι ο Dumbledore και ο Grindelwald μοιράζονται έναν στενό δεσμό. «Ως στούντιο, δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα κάθε ταινίας που κυκλοφορούμε, και αυτό αφορά και την πραγματοποίηση “λεπτών περικοπών” ανάλογα με την ευαισθησία κάθε αγοράς», δήλωσε η Warner Bros. «Ελπίζουμε στην κυκλοφορία των ταινιών μας παγκοσμίως όπως κυκλοφόρησαν από τους δημιουργούς τους, αλλά ιστορικά έχουμε αντιμετωπίσει μικρές επεξεργασίες που έγιναν σε τοπικές αγορές».

«Στην περίπτωση του Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, ζητήθηκε μια περικοπή έξι δευτερολέπτων και η Warner Bros αποδέχτηκε αυτές τις αλλαγές για να συμμορφωθεί με τις τοπικές απαιτήσεις, αλλά το πνεύμα της ταινίας παραμένει ανέπαφο», πρόσθεσε η δήλωση. «Θέλουμε το κοινό σε όλο τον κόσμο να δει και να απολαύσει αυτήν την ταινία και είναι σημαντικό για εμάς το κινέζικο κοινό να έχει την ευκαιρία να τη ζήσει επίσης, ακόμη και με αυτές τις μικρές επεξεργασίες».

Στο μεταξύ, η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Κίνα στις 8 Απριλίου και κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου κέρδισε σε εισπράξεις. Κατάφερε να συγκεντρώσει 9,7 εκατ. δολάρια τις πρώτες τρεις ημέρες, ενώ το Σαββατοκύριακο έφτασε τα 15,5 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Morbius: Πώς εξηγείται η πρώτη θέση στο box office παρά τις κακές κριτικές;

Squid Game: Ο σκηνοθέτης του ετοιμάζει μια «βίαιη» ταινία βασισμένη σε μυθιστόρημα του Umberto Eco

Με πληροφορίες από Variety