Πίσω στο 2015, ομολογουμένως η αποδοχή και υποδοχή ήταν εμφανώς πολύ μεγαλύτερη στο Φεστιβάλ των Καννών. Το Mad Max: Fury Road είχε πάρει τέτοιο χειροκρότημα και είχε αρχίσει τέτοιο buzz, που έφτασε να είναι από τις λίγες ταινίες που κυκλοφορούν πριν το καλοκαίρι και φτάνουν να διεκδικούν 10 Όσκαρ. Η νέα ταινία, το Furiosa: A Max Max Saga, ταινία που λέει την ιστορία του χαρακτήρα που μας σύστησε η Σαρλίζ Θερόν πριν 9 χρόνια, φαίνεται πως θα πάρει κι αυτή τα εύσημά της από δω και πέρα.

Δεν θα έχει μόνο εύσημα, αν κρίνουμε από διάφορα reviews απεσταλμένων στις Κάννες, όπως του BBC ή του Time, αλλά σίγουρα η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και στην προβολή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στις Κάννες, ο Τζορτ Μίλερ, ο 80αρης σκηνοθέτης της ταινίας, η Άνια Τέιλορ-Τζόι και ο Κρις Χέμσγουορθ είδαν το κοινό στην αίθουσα του Palais να στέκεται όρθιο για 7 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Deadline (το Variety κάνει λόγο για 6 λεπτά).

«Ευχαριστούμε πολύ, δουλέψαμε πολύ σκληρά για αυτή την ταινία και είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε πώς την υποδέχεστε», είπε ο Τζορτζ Μίλερ σε περίπου 2.000 θεατές στην δήλωσή του πριν την προβολή.

Οι αναφορές θέλουν και τον γνωστό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Μπαζ Λούρμαν να ήταν ανάμεσα στους θεατές στο Palais και να βγήκε ενθουσιασμένος από αυτό που είδε, κάνοντας λόγο για μία ταινία «steampunk, βαγκνερική όπερα».

Όπως φαίνεται, εκτός από την αποθέωση, κι αυτή η ταινία θα έχει ένα παρασκηνιακό πέπλο, όπως το Fury Road. Εκεί είχαμε την μεγάλη αντιπαράθεση του Τομ Χάρντι με την Σαρλίζ Θερόν, εδώ προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο, αλλά η Άνια Τέιλορ-Τζόι έκανε μια αμφίσημη δήλωση.

«Από τη φύση του, το πρόγραμμα γυρισμάτων ήταν επίπονο, και γι’ αυτό ήμουν πολύ συχνά μόνη και είχα να ερμηνεύσω έναν χαρακτήρα που ζούσε περισσότερο στο μυαλό του και είναι πολύ ήσυχη, οπότε ένιωσα ότι όλα γύρω μου με ωθούσαν σε μια αίσθηση μοναξιάς. Όταν διάβασα το σενάριο, σκέφτηκα ότι πρέπει να τα βιώσω όλα αυτά τα αισθήματα και αυτή η αλήθεια πρέπει να βγει στην οθόνη».

Πάντως, κρίνοντας από τις επευφημίες προς το πρόσωπό της στο κόκκινο χαλί, η ταινία αυτή φαίνεται πως θα γίνει το νέο Queen’s Gambit για την Άνια Τέιλορ-Τζόι, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό κιόλας, και θα της θεμελιώσει αυτό το star quality υψηλού επιπέδου στην κινηματογραφική βιομηχανία, μόλις στα 28 της χρόνια.

Τι θα δούμε στην ταινία

Το Furiosa: A Mad Max Saga θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Μαΐου, μαζί με το Kinds of Kindness του Λάνθιμου, σε διανομή της Tanweer και μας πηγαίνει στο παρελθόν της Furiosa, στο πώς έφτασε στα γεγονότα του Fury Road.

Καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Furiosa απάγεται από την Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Doctor Dementus. Καθώς περιπλανιούνται στην άγονη γη, καταλήγουν στην Ακρόπολη που βρίσκεται υπό την ηγεμονία του Αθάνατου Τζο. Ενώ οι δύο τύραννοι αλληλοσπαράζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει, η Φουριόσα πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες για να επιστρέψει στην πατρίδα της.