Αν δεν έχεις παρακολουθήσει το Ghosted στο Apple Tv+, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχει πέσει το μάτι σου στις αρνητικές κριτικές που έχει λάβει. Για την ακρίβεια, έχει ψηφιστεί ως η χειρότερη ταινία της χρονιάς.

Το ρομαντικό θρίλερ περιπέτειας, που περίμεναν όλοι πώς και πώς, εξαιτίας των πρωταγωνιστών του, δηλαδή τον Κρις Έβανς και την Άνα ντε Άρμας, έχει όλα τα κλισέ, αλλά είναι πραγματική απόλαυση να παρακολουθείς αυτό το δίδυμο. Δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. 

Το Ghosted έχει έναν συγεκριμένο στόχο: Να διασκεδάσει τους θεατές. Και το πετυχαίνει ως ένα βαθμό. Δεν θέλει να συγκριθεί με ταινίες αντίστοιχου είδους, ούτε να ανταγωνιστεί με ταινίες δράσης. Γι’αυτό και δεν υπήρχαν εξαρχής υψηλές προσδοκίες, ούτε προωθήθηκε ως την ταινιάρα της streaming πλατφόρμας.

Είναι η ταινία που θα σε χαλαρώσει, θα σε κάνει να γελάσεις και θα σε βάλει μετά να κοιμηθείς σαν πουλάκι. Δεν είναι μια ακόμη «φόλα» που στο τέλος της θα μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που πάτησες το play. Και μπορεί στο Rotten Tomatoes να έχει αυτό το ντροπιαστικό 28% να τη συνοδεύει, στην Apple Tv+ από την άλλη φιγουράρει. Περίπου 328.500 παρακολούθησαν το Ghosted τις δύο πρώτες ημέρες, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι έφτασαν μέχρι το τέλος. 

Ghosted

Η υπόθεση του Ghosted με Κρις Έβανς και  Άνα ντε Άρμας

Η ιστορία της ταινίας ξεκινά όπως κάθε ρομαντική ταινία που σέβεται τον εαυτό της. Οι δύο πρωταγωνιστές, ο Κόουλ και η Σάντι, συναντιούνται τυχαία σε μια αγορά, όπου εκείνος έχει δικό του πάγκο και εκείνη αναζητά να αγοράσει ένα φυτό. Ξεκινούν τη συζήτηση, η οποία καταλήγει σε μια αδικαιολόγητη ένταση, ωστόσο ανάμεσά τους υπάρχει ένας ερωτικός ηλεκτρισμός. Ο Κόουλ της ζητά να βγουν και περνούν όλη την υπόλοιπη μέρα μαζί, μέχρι που η Σάντι εξαφανίζεται.

Ο Κόουλ της κάνει κανονικό ghosting, στέλνοντάς της μηνύματα (μέχρι και emojis) που δεν παίρνουν απάντηση. Κάποια στιγμή συνειδητοποιεί πως έχει αφήσει το μηχάνημα για το άσθμα του στην τσάντα της, το οποίο έχει πάνω του εξάρτημα εντοπισμού. Την εντοπίζει στο Λονδίνο και παίρνει την απόφαση να πάει να τη βρει. Εκεί, όμως, θα μάθει την σκληρή αλήθεια: Η Σάντι είναι πράκτορας της CIA. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά εξαιτίας της μπλέκεται σε μια περιπέτεια και σε μια αποστολή ανάκτησης ενός κλεμμένου βιοχημικού όπλου, το οποίο μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη.

Το Ghosted δίνει τις απαιτούμενες σκηνές δράσης, οι οποίες δεν προκαλούν αγωνία και σασπένς. Ίσως όσο βρίσκονται στο εστιατόριο, εκεί όπου κορυφώνεται και η ταινία, να προκαλούν περισσότερο το ενδιαφέρον του θεατή. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μια ταινία για πέταμα, γι’αυτό που προσφέρει τουλάχιστον. Ξέρεις από την αρχή ότι πρόκειται για μια κωμικοπεριπέτεια άλλωστε και πως το τέλος είναι προβλέψιμο.

Ghosted

Ο Κρίς Έβανς για ακόμη μια φορά έχει μια εξαιρετική ερμηνεία, με ωραίες ατάκες, ενώ η Άνα ντε Άρμας προερχόμενη από μία εξουθενωτική και δυνατή ερμηνεία στο Netflix, αυτή της Marilyn Monroe, είναι πιο «ήσυχη». Έχουν όμως μια χημεία μεταξύ τους που θα ήταν ωραίο να τους δούμε στο μέλλον σε ένα ορίτζιναλ love story. 

Το Ghosted είναι μια ταινία που αξίζει να δεις, χωρίς να περιμένεις κάτι συγκλονιστικό. Απλά και μόνο να αφιερώσεις δύο ώρες από τη ζωή σου για κάτι διασκεδαστικό.