Από την Τήνο και την Βλήχη, στο ΣΕΦ για να δουν μπάσκετ κι από κει στο ακραίο σεξουαλικό περιεχόμενο του Poor Things. Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμμα Στόουν συνεχίζουν το κοινό τους ταξίδι που ξεκίνησε το 2019 με το The Favourite και οι πρώτες πληροφορίες για το Poor Things είναι πολλά υποσχόμενες και προετοιμάζουν για πολύ σκληρό ροκ το κοινό.

Καθώς η ταινία έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί στις Κάννες, οι πρώτες πληροφορίες δημιουργούν προσδοκίες και αδημονία, σε βαθμό που ή θα εντυπωσιάσει άπαντες ή θα θεωρηθεί πολύ extreme και θα σοκάρει.

Από την επιτροπή του Φεστιβάλ έχει κριθεί ακατάλληλη γιατί περιέχει «σκληρό και διάχυτο σεξουαλικό περιεχόμενο, γραφικό γυμνό, gore εικόνες στα όρια του ενοχλητικού και απρεπή εκφορά λόγου».

Εκτός από την Έμμα Στόουν, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μαρκ Ράφαλο και Γουίλεμ Νταφόε.

Το στόρι

Το Poor Things είναι ουσιαστικά η δεύτερη ταινία του Λάνθιμου στη χορεία του σχεδόν horror, θυμίζοντας κάτι από το Suspiria, αφού έχει κάνει και το Hakwline Monster, το οποίο όμως θα κυκλοφορήσει αργότερα στις αίθουσες.

Το Poor Things βασίζεται στο βιβλίο του Άλασντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 και αποτελεί μια διαφορετική και πιο pervert εκδοχή του Φρανκενστάιν. Η ιστορία επικεντρώνεται στην Μπέλα Μπάξτερ, μια γυναίκα στη Γλασκώβη, που πεθαίνει και της μεταμοσχεύεται από δύο επιστήμονες το μυαλό ενός εμβρύου και επιδίδονται σε σεξουαλικές περιπτύξεις.

Σύμφωνα με το βιβλίο όμως, η ιστορία της Μπέλα Μπάξτερ είναι γεμάτη από αμφισημίες και περιπλέκεται από την αυτοβιογραφία του συζύγου της Άρτσιμπαλντ ΜακΚάντλες, ο οποίος αλλοιώνει την πραγματική ιστορία της γυναίκας του, ενδεχομένως γιατί πίσω από τα περιγραφόμενα γεγονότα, κρύβεται ένα ένοχο μυστικό.