Στη Θεσσαλονίκη, την πατρίδα της Τσέλσι ξετρελάθηκαν με το ντοκιμαντέρ της Βάλερυ Κονάκου. Επέστρεψε στην Αθήνα με ένα βραβείο και δύο sold out, ενθουσιώδεις προβολές από τη συμμετοχή της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εκεί έκανε πανελλήνια πρεμιέρα και πλέον κυκλοφορεί στις αίθουσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τι πρέπει να ξέρετε πριν το δείτε; Λοιπόν, θα παρακολουθήσετε τη διαδρομή μιας Ελληνοεβραίας που γλίτωσε τελευταία στιγμή από το Ολοκαύτωμα (δηλαδή θα δείτε και την ιστορία της Ελλάδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) κι έγινε μετανάστρια. Στη Νέα Υόρκη η Τσέλσι Γουίλσον από τα τέλη του ’60 μέχρι τα μέσα του ’80, ένα ήταν το κορυφαίο όνομα στο κύκλωμα των πορνοσινεμά στην Times Square.

Κι εκεί την βλέπουμε στο ντοκιμαντέρ Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης. Εγκατεστημένη κοντά στην 42η Λεωφόρο, γνωστή και ως The Deuce (=ντόρτια), η Τσέλσι ζούσε ακριβώς πάνω από το θρυλικό gay πορνοσινεμά Eros – το οποίο φυσικά της ανήκε. Με το τσιγάρο κολλημένο στα χείλη και σακούλες του σούπερ μάρκετ γεμάτες χαρτονομίσματα στοιβαγμένες στη γωνία, ήταν η αδιαμφισβήτητη κεφαλή της οικογένειας, συγκεντρώνοντας γύρω της μια πληθώρα από καλλιτέχνες, συνεργάτες και χαρτόμουτρα, ενώ οι ερωμένες και τα εγγόνια της συμπλήρωναν συχνά το αλλοπρόσαλλο σκηνικό.

Δείτε τη συνέντευξη της Βάλερι Κοντάκου στο Provocateur.gr