Ακόμα και στο τέλος του, έφυγε όπως ήθελε ο ίδιος. Χωρίς να ταλαιπωρεί, χωρίς να ταλαιπωρείται, νικώντας ακόμα και τον θάνατο. Ο Jean-Luc Godard θα μπορούσε να είχε ζήσει μερικούς μήνες παραπάνω ή και χρόνια. Στα 91 του πια, είχε αντιληφθεί πως δε θα μπορούσε να κάνει αυτά που θέλει και να είναι αυτός που θέλει, γι΄αυτό κατέφυγε σε ειδικό κέντρο όπου εκτελούν ευθανασίες και σύμφωνα με τη Liberation, ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας κι όχι φυσικός θάνατος.

«Δεν ήταν άρρωστος. Ήταν απλώς εξουθενωμένος. Γι΄αυτό πήρε την απόφαση να βάλει τέλος. Ήταν δική του επιλογή και ήταν σημαντικό για τον ίδιο να γίνει γνωστό», αναφέρει στη Liberation συγγενής του Godard.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά, ο Jean-Luc Godard είχε από χρόνια ένα ενδιαφέρον για το εθελούσιο τέρμα στη ζωή, τον συνάρπαζε η αυτοκτονία και συχνά διατράνωνε την επιθυμία του να φύγει μόνος του, όταν το θελήσει ο ίδιος. Το 2014 κιόλας, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών, είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό την επιθυμία του να κάνει ευθανασία. «Δε με νοιάζει να συνεχίσω με κάθε κόστος. Αν είμαι πολύ άρρωστος, δε θέλω να σέρνομαι σε καροτσάκι. Με τίποτα».