Harry Styles. Το πιο iconic όνομα του 2022. Όπου κι αν ακούσεις, ό,τι κι αν διαβάσεις, παίζει έντονα να υπάρχει ένας Harry Styles. Ειδικά από την ημέρα που κυκλοφόρησε το άλμπουμ του. Ποιος δεν θα ήθελε να τον έχει; Η Olivia Wilde τον έχει, τον έβαλε και στην ταινία της, πλήθος γυναικών ακόμα θα τον ήθελαν, αλλά υπάρχει ένας άνθρωπος που του έριξε κανονικά άκυρο. Και που να ακούσετε και τον λόγο. Τον απέρριψε γιατί είναι ήδη ένας φτασμένος σταρ.

Ο Harry Styles θέλει πολύ να κάνει σπουδαία πράγματα και ως ηθοποιός. Θέλει να κάνει πράξη το EGOT, δηλαδή να πάρει Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Κι η αλήθεια είναι πως αν κάποιος από τη νέα γενιά έχει τα φόντα να το πετύχει, είναι αυτός. Όμως θα χρειαστεί να μην είναι και τόσο Styles όταν ασχολείται με την υποκριτική.

Γιατί μπορεί να βρεθούν κι άλλοι σαν τον Buzz Luhrmann και να τον απορρίψουν. Ο Luhrmann είναι ο δημιουργός της βιογραφίας του Elvis Presley που προβλήθηκε στις Κάννες πριν λίγες ημέρες, με πρωταγωνιστή τον Austin Butler. Εκεί το κοινό ήταν όρθιο και χειροκροτούσε για περίπου 12 λεπτά την ερμηνεία του Butler και την ταινία. 

Όπως αποκάλυψε σε ένα αυστραλιανό podcast ο Luhrmann, ο Harry Styles ήταν ένας από τους τρεις βασικούς υποψήφιους για τον ρόλο. Ο τρίτος ήταν ο Miles Teller. Αυτός απορρίφθηκε γιατί δεν του ταίριαζε τόσο. Ο Styles απορρίφθηκε γιατί είναι ήδη ένας φτασμένος σταρ, ένα είδωλο. Αντιθέτως, ο Butler θα πάει να χτίσει την καριέρα του πάνω σε αυτή την ταινία.

«Ο Harry είναι πραγματικά ταλαντούχτος. Θα δούλευα μαζί του σε κάτι. Το πρόβλημα είναι πως ο Harry… είναι ο Harry Styles. Είναι ήδη σύμβολο. Ο Harry κι εγώ βρεθήκαμε σε ένα σημείο που ήθελε απεγνωσμένα να βάλει τη στολή και να εξερευνήσει τον ρόλο. Είναι τόσο σπουδαία ψυχή και δεν έχω παρά να πω σπουδαία πράγματα για τον Harry.

Αυτό που είδα στον Austin όμως και θα στο πει και ο ίδιος, είναι ότι δεν τον επέλεξα. Ήταν λες και τον απορρόφησε ο ίδιος ο ρόλος, λες και ο ρόλος εισέβαλλε μέσα του, γιατί είναι σχεδόν γεννημένος για να τον ερμηνεύσει. Ξέρεις, μπορούμε να μιλάμε τώρα γι΄αυτό, δηλαδή έχασε τη μαμά του στην ίδια ηλικία με τον Elvis. Μου στελνει βίντεο με αυτό το πράγμα και…Απλώς συνέβη για δύο χρόνια να ζει και να αναπνέει σαν Elvis. Τώρα περνάει κάτι σαν απεξάρτηση από τον ρόλο, γιατί ήταν πολύς ο καιρός από τότε που ήταν ο εαυτός του».

Ο Butler είχε στείλει στον Luhrmann μια κασέτα για την οντισιόν όπου τραγουδούσε μια δική του εκδοχή του Unchained Melody και αυτό ήταν που έπεισε τον Luhrmann. Ήταν τόσο βαθιά στον ρόλο ο Butler που μια μέρα μετά το τέλος των γυρισμάτων, μπήκε στο νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί από έναν ιό που έμοιαζε με σκωληκοειδήτιδα.

Κάπως έτσι δημιουργούνται οι μεγάλες ιστορίες, οι μύθοι πίσω από τις ταινίες και είναι πιθανό ο Austin Butler να βρίσκεται σε περίπου 8-9 μήνες στις υποψηφιότητες των Oscar. Αυτό ίσως και να τσούξει λίγο τον Harry Styles.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Harry Styles: «Ένιωθα ντροπή στην ιδέα πως ήξερε ο κόσμος ότι κάνω σεξ»

Γιατί βάφουν ξαφνικά όλοι τα νύχια τους στο Χόλιγουντ; Ο Bad Bunny, ο Joe Jonas και οι κακές κόπιες του Harry Styles

Harry Styles: Στην κορυφή τεσσάρων charts με το νέο του τραγούδι «As It Was»