To 2024 έχει ήδη διαγράψει την δική του μοναδική πορεία για το πρώτο εξάμηνο του και μας έχει χαρίσει πάρα πολύ καλές ταινίες. Άλλες μας ενθουσίασαν πολύ και άλλες λιγότερο. Ωστόσο, όλες ήταν εξαιρετικές κα εμείς σας τις έχουμε όλες μαζεμένες εδώ.

Να σημειώσουμε ότι στην λίστα δεν περιλαμβάνονται ταινίες που κέρδισαν στα Όσκαρς. όπως το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς οι ταινίες αυτές προβλήθηκαν στην Αμερική το 2023. Ουσιαστικά εμείς θα πιάσουμε όλες τις ταινίες που ξεκίνησαν να προβάλονται από το Φεβρουάριο και μετά. Θα ξεκινήσουμε αντίστροφα από εκείνη που ενθουσίασε λιγότερο και θα πάμε σε εκείνη που δεν μπορούμε να σταματήσουμε να βλέπουμε.

Οι καλύτερες ταινίες στο πρώτο 6μηνο του 2024

Kinds of Kidness

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Kinds of Kindness» είναι πλέον στις αίθουσες και ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει στο «weird cinema» με ένα τρίπτυχο ταινιών με αγαπημένα του θέματα, τα οποία είναι η εξουσία, ο έλεγχος, η πίστη και το σεξ. Στη νέα αυτή ταινία, υπάρχουν τρεις ξεχωριστές ιστορίες, με τους ίδιους ηθοποιούς να αναλαμβάνουν διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά.

Δείτε το review μας εδώ.

Οι καλύτερες ταινίες του 2024 μέχρι τώρα

The Challengers

Η ταινία ακολουθεί δύο πρώην κολλητούς, συναθλητές και συγκατοίκους, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι μετά από χρόνια σε ένα τοπικό πρωτάθλημα τέννις, με την ονομασία… “Challengers”. Αυτό που τους ενώνει και ταυτόχρονα τους χωρίζει είναι η Tashi Duncan, ένα πρώην κορίτσι – θαύμα του τένις, η οποία ακολούθησε τον ρόλο του προπονητή μετά από σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Η ταινία μας γυρνάει μπροστά και πίσω στο χρόνο, παρακολουθώντας την πορεία της σχέσης των τριών αυτών ανθρώπων, από τη στιγμή που γνωρίστηκαν, μέχρι και σήμερα, την ημέρα της τελικής αναμέτρησης στο Challengers.

Δείτε το review μας εδώ.

Οι καλύτερες ταινίες του 2024 μέχρι τώρα

The Fall Guy

Ο Κολτ ζει τη ζωή των ονείρων του: δουλεύει σε μεγάλες Χολιγουντιανές παραγωγές ως κασκαντέρ του διάσημου κινηματογραφικού αστέρα Τομ Ράιντερ και η κάθε μέρα στο πλατό κυλάει ζάχαρη μιας και έχει για παρέα τον μεγάλο του έρωτα, την οπερατέρ Τζόντι Μορένο. Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στην ευτυχία του μέχρι που ένα τραγικό ατύχημα τον στέλνει στον νοσοκομείο και τον αναγκάζει να αποσυρθεί για λίγο καιρό από τα κασκαντερικά του καθήκοντα.

Συντετριμμένος, ο Κολτ απομονώνεται, κόβει επαφές με όλους και με όλα και αλλάζει καριέρα. Πάνω που έχει βάλει τη ζωή του σε μια σειρά, δέχεται ένα απρόσμενο τηλεφώνημα και καλείται επιστρέψει στην παλιά του δουλειά ως κασκαντέρ του Τομ Ράιντερ , στην ταινία που σκηνοθετεί η πρώην αγαπημένη του Τζόντι. Όταν φτάνει όμως στο πλατό ανακαλύπτει πως ο Τομ Ράιντερ είναι εξαφανισμένος και έτσι αναλαμβάνει να τον βρει, να τον φέρει πίσω και να σώσει την ταινία της Τζόντι μπαίνοντας σε μια επική περιπέτεια γεμάτη ανατροπές.

Δείτε το review μας εδώ.

ταινίες

Bikeriders

Η ταινία Bikeriders ακολουθεί τον Τζόνι καθώς δημιουργεί και ηγείται των Vandals, μιας λέσχης μοτοσικλετιστών των μεσοδυτικών πολιτειών που ιδρύθηκε μέσα στις φλόγες της πλήξης και της αντιπάθειας. Η ιστορία, που αφηγείται μέσα από τα μάτια της Κάθι, της συζύγου του Μπένι, καταγράφει την εξέλιξη της λέσχης μέσα σε μια δεκαετία, από καταφύγιο για τους παρείσακτους σε μια σκληροτράχηλη συμμορία που εμπλέκεται στο έγκλημα και τη βία.

Δείτε το review μας εδώ.

Love Lies Bleeding

Η Λου, μία μοναχική μάνατζερ γυμναστηρίου, ερωτεύεται με πάθος την Τζάκι, μία φιλόδοξη μπόντι μπίλντερ που οδεύει προς το Βέγκας για να εκπληρώσει το όνειρο της. Όμως, αυτός ο έρωτας πυροδοτεί βία και οι δυο τους εγκλωβίζονται στον ιστό της βουτηγμένης στο έγκλημα οικογένειας της Λου.

A Quiet Place Day One

Η ιστορία ακολουθεί τη Σαμ, μία γυναίκα που μένει στην Νέα Υόρκη και γίνεται μάρτυρας της πρώτης επίθεσης των εξωγήινων πλασμάτων με τη super sonic ακοή ως θανάσιμο όπλο τους.

Μεταφέροντάς μας σε μια από τις πιο θορυβώδεις πόλεις του κόσμου, τη Νέα Υόρκη (σύμφωνα με την ταινία η πόλη παράγει ηχορύπανση 90db κάθε στιγμή), ο Σαρνόφσκι χτίζει μεθοδικά το σασπένς ακόμα και πριν τη στιγμή της επίθεσης με μαχητικά αεροπλάνα να πετούν πάνω από την πόλη, μερικές σειρήνες να ακούγονται στο background, μια κάποια αναστάτωση γενικότερα καθώς οι κάτοικοί της συνεχίζουν να ζουν την καθημερινότητά τους.

Οι καλύτερες ταινίες του 2024 μέχρι τώρα

Furiosa: A Mad Max Saga

Η Άνια Τέιλορ Τζόι υποδύεται την νεαρή πλέον Furiosa, ενώ ο Χέμσγουορθ είναι στο ρόλο του κακού της υπόθεσης που έχει το όνομα Demetrius. Μαζί της για αυτή την μετά-αποκαλυπτική, τσιτωμένη και γεμάτη κινηματογραφικό νεύρο οδύσσεια συμπρωταγωνιστούν οι Tom Burke, Lachy Hulme (Immortan Joe) και Alyla Browne. Το σενάριο του “Furiosa: A Mad Max Saga” υπογράφει ο Miller μαζί με τον Nico Lathouris.

Δείτε το review μας εδώ.

Οι καλύτερες ταινίες του 2024 μέχρι τώρα

Inside Out

Η 11χρονη Ράιλι μετακομίζει με την οικογένειά της από την Μινεσότα στο Σαν Φρανσίσκο, και τα πέντε συναισθήματα της, η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία πρέπει να φροντίσουν να είναι χαρούμενη.

Δείτε το review μας εδώ.

Dune Part 2

Η καλύτερη για το τέλος. Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» εξερευνά το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρίδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του.

Δείτε το review μας εδώ.