Αποσβολωμένος. Έτσι μένεις βλέποντας το trailer για το Horizon: An American Saga, το γουέστερν κινηματογραφικό όραμα του Κέβιν Κόστνερ που κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 28 Ιουνίου και στις 16 Αυγούστου, το φετινό καλοκαίρι. Γιατί δύο ημερομηνίες; Μα γιατί αυτό το κινηματογραφικό έπος δε μπορεί να χωρέσει σε μία ταινία. Για την ακρίβεια, το όραμα του Κέβιν Κόστνερ απλώνεται σε 4 ταινίες, με τις 2 να προβάλλονται το φετινό καλοκαίρι και άλλες δύο να έρχονται, πιθανότατα το καλοκαίρι του 2026, αφού δεν έχουν γυριστεί ακόμα.

Ο Κέβιν Κόστνερ αποχώρησε από τη σειρά Yellowstone πριν ένα χρόνο, ακριβώς γιατί ήθελε να αφοσιωθεί σε αυτό το πρότζεκτ, με την Paramount να βρίσκεται κι εδώ στην παραγωγή.

Το trailer που κυκλοφόρησε, αποτυπώνει την μεγαλειότητα με την οποία φτιάχτηκε αυτή η ταινία που επικεντρώνεται στον Εμφύλιο Πόλεμο του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ και τη διαμάχη των ιθαγενών με τους λευκούς. «Δεν υπάρχει στρατός σε αυτή τη γη που να μπορεί να σταματήσει τις άμαξες από το να έρθουν», λέει σε μια στιγμή ένας χαρακτήρας και δίνει το στίγμα για την ταινία.

Μένεις αποσβολωμένος από το trailer κιόλας: Ο Κέβιν Κόστνερ φέρνει την κινηματογραφική εποποιία που θα συζητάνε όλοι το καλοκαίρι

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά ταινιών που εκτείνεται χρονιά στην 4ετία του Εμφυλίου, από το 1861 ως το 1865 και μιλάει για το αίμα που χύθηκε μέσα από ιστορίες συγκεκριμένων ανθρώπων, ιστορικών και μυθοπλαστικών.

Το όραμα 30 ετών του Κέβιν Κόστνερ

Το Horizon: An American Saga είναι η πλήρωση ενός οράματος 30 ετών για τον Κέβιν Κόστνερ, ο οποίος μάλιστα πήρε δάνειο με ενέχυρο το σπίτι του στη Σάντα Μπάρμπαρα για να χρηματοδοτήσει την ταινία και λέγεται ότι προσέφερε 100 εκατομμύρια δολάρια μέσω των γυρισμάτων στην οικονομία της Γιούτα, όπου γυρίστηκαν οι δύο ταινίες.

«Εκεί που κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την παραγωγή για μία ταινία, σκέφτηκα ότι θα κάνω 4. Δεν ξέρω αν πάει κάτι λάθος με μένα, αλλά ήθελα να φτιάξω κάτι ξεχωριστό σε σχέση με τα γουέστερν που έχουμε δει. Κανείς δεν ξέρει πώς φτάσαμε να χτίσουμε μια πόλη. Η ταινία μιλάει για έναν τύπο που έρχεται από τον ορίζοντα, δεν ξέρουμε πολλά γι’ αυτόν παρά μόνο ότι έχει κάποιες ικανότητες που η πόλη χρειάζεται απεγνωσμένα», δήλωσε ο Κέβιν Κόστνερ σε μια συνέντευξη με αφορμή το trailer.

«Έχουμε πολλά γουέστερν που δεν είναι καλά γιατί υπεραπλουστεύονται. Εδώ όμως δεν είναι η Disneyland. Είναι αληθινές ζωές, άνθρωποι που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους, γυναίκες να κρατήσουν τις οικογένειες καθαρές και ταϊσμένες. Με ελκύει αυτό. Πάντα θα έχω τη μάχη με τα όπλα, αλλά με ελκύουν τα μικρά πράγματα που αντέχουν οι άνθρωποι.

Οπότε, για μένα, το Horizon ήταν κάτι που άξιζε να περιμένω και ένιωθα πάντα ότι θέλω να το αφηγηθώ. Ωρίμασε αρκετά μέσα μου και έφτασα στο σημείο που έπρεπε να το κάνω και έπρεπε να βάλω όσα λεφτά είχα. Αλλά ποντάρω στο να μιλήσει η ταινία για όλα όσα έχω να πω», συμπλήρωσε.

Ο Κέβιν Κόστνερ ανέφερε ότι οι δύο αυτές ταινίες γυρίστηκαν σε 52 μέρες, διάστημα που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο για αυτό που έχουν πετύχει ως αποτέλεσμα.

Κέβιν Κόστνερ

Στις δηλώσεις του ο Κέβιν Κόστνερ έκανε και μια έμμεση αναφορά στον αναθεωρητισμό, αφού και η ταινία αποτυπώνει πράξεις που σήμερα αποκαλούμε ρατσιστικές και φασιστικές, αλλά στη στιγμή που έγιναν, κρίθηκαν ως αναγκαίες.

«Νομίζω πως είναι μεγάλο λάθος να κρίνουμε το πώς έδρασαν οι άνθρωποι σε έναν άλλο αιώνα. Εφαρμόζουμε τις δικές μας ευαισθησίες εκεί που ζούμε σήμερα, όταν μας προσβάλουν, έχουμε έναν δικηγόρο ή έναν ατζέντη, κάποιον τέλος πάντων που να διαιτητεύσει τα προβλήματά μας. Τότε όμως, ήσουν ο μόνος υπεύθυνος για τα προβλήματά σου.

Πρέπει να κατανοήσουμε πως βγαίναμε τότε από έναν τρομερό Εμφύλιο. Τότε υπήρχαν μόλις 30 εκατομμύρια Αμερικάνοι και ο πόλεμος κράτησε 4 χρόνια. Χάσαμε 56.000 ανθρώπους στο Βιετνάμ. Στον Εμφύλιο χάσαμε 600.000. Οι άνθρωποι έφταναν στη Δύση, κάποιες φορές με μεγάλες ελπίδες, έφεραν τις οικογένειες τους. Άλλοι πάλι, έφταναν στη Δύση γιατί έτρεχαν να ξεφύγουν από κάτι, γιατί ήταν τραυματισμένοι ψυχικά», τόνισε.

Στο Horizon: An American Saga, εκτός του Κέβιν Κόστνερ, βλέπουμε τους Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζίνα Μαλόουν, Άμπι Λι, Χιούστον Λουκ Γουίλσον κ.α.