Πριν από 1-2 χρόνια, δε θα μπορούσαμε ούτε να το φανταστούμε. Ο Λάνθιμος ήταν πάντα ένας σκηνοθέτης του σινεμά και οι ταινίες του δεν βρίσκονταν ποτέ σε καμία πλατφόρμα. Φτάσαμε μόλις πριν μερικούς μήνες όπου για πρώτη φορά ο Έλληνας σκηνοθέτης και η εταιρεία παραγωγής του Poor Things συμφώνησαν οι ταινίες να μπουν στο Disney+ για να είναι διαθέσιμες στο κοινό μετά το τέλος της πορείας τους στις αίθουσες.

Στην δε Ελλάδα, καθότι το ενδιαφέρον είναι πάντοτε πολλαπλάσιο σε σχέση με το εξωτερικό, ήταν τεράστιας σημασίας για το Disney+ Greece να εξασφαλίσει πως οι ταινίες του θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα. Πριν έρθει το Poor Things, ήταν το The Favourite. Και τώρα, το Kinds of Kindness, η ταινία που μας έδωσε ο Λάνθιμος την επιστροφή του στο πολύ weird σινεμά, έρχεται στο Disney+ στις 30/8.

Η αλήθεια είναι πως το Kinds of Kindness δεν κέρδισε τόσο το κοινό όσο το Poor Things και συζητήθηκε ελάχιστα. 31 Μαΐου βγήκε στις αίθουσες στην Ελλάδα, 21 Ιουνίου στο εξωτερικό, και πριν μπει ο Ιούλιος η συζήτηση για την ταινία ήταν ισχνή, προσέγγιζε το μηδέν.

Είναι δύσκολο στην πέψη τέτοιο σινεμά, ο Λάνθιμος πειραματίζεται πολύ, το σενάριο του Φιλίππου του το επιτρέπει αυτό, οπότε ήταν αναμενόμενο το Kinds of Kindness να κριθεί από αρκετούς ως κάτι δυσνόητο και να μην εκτιμηθεί όσο άλλες ταινίες που έχουν κάνει μαζί οι δυο τους.

Δεν πειράζει, οπουδήποτε υπάρχει Έμμα Στόουν, μας αρκεί. Και καταγράψαμε κι εδώ την άποψή μας για την ταινία. Αν τη δεις, γύρνα πίσω να μας πεις γνώμη.