Όταν έχεις στα χέρια σου κάτι τόσο σπουδαίο όσο το Lord of the Rings το περίεργο είναι να το αφήσεις όπως είναι, να μην το αξιοποιήσεις περαιτέρω. Απλά ήταν τέτοια η ποιότητα, η ισχύς και το αποτύπωμα της θρυλικής κινηματογραφικής τριλογίας στις αρχές του αιώνα, δια χειρός Πίτερ Τζάκσον, ώστε επί σειρά ετών κανείς δεν τόλμησε να μπει στη διαδικασία της σύγκρισης. Οι συνθήκες όμως ωρίμασαν ώστε να πάμε για τα καλά παρακάτω. Έρχεται… οργασμική συνέχεια!

Δεν είναι πως όλα αυτά τα χρόνια δεν έγιναν προσπάθειες. Είχαμε, εννοείται, το ”The Hobbit Trilogy” που όμως την πάτησε επειδή «τέντωσε» παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε ένα περιορισμένο υλικό από ένα μικρό σε έκταση βιβλίο για να το κάνει 3 ταινίες – μία θα ήταν υπεραρκετή. Η πολυδιαφημισμένη σειρά της Amazon Prime, το Rings of Power απογοητεύει και ΕΔΩ μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά το γιατί – έχει, πάντως, ακόμα 2 σεζόν μπας και το «σώσει».

Μία ή άλλη, δεν πρέπει να αφήσουμε να μας επηρεάσει, να μας χαλάσει ή και να μας ξενερώσει ένα κάποιο μπλοκάρισμα. Πόσο μάλλον καθώς η συνέχεια φέρνει πολλά υποσχόμενα πράγματα, με συντελεστές που έχουν αποδείξει πως μπορούν να σταθούν στο ύψος της τιτάνιας πρόκλησης. Ετοιμάσου να… τιγκώσεις με εικόνες από το σύμπαν που δημιούργησε η αχαλίνωτη φαντασία του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν. Αν είσαι φαν του Lord of the Rings, που λογικά είσαι για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ο ενθουσιασμός είναι δικαιολογημένος. Ήταν αδύνατον τέτοια «μετοχή» να μην μπει για τα καλά σε διαδικασία franchise.

Lord of the Rings: Αν είσαι φαν, τότε ενθουσιάσου ελεύθερα για την «κοσμογονία» που έρχεται

Lord of the Rings: Να δεις τι μας έχει για μετά

Το πρώτο… δώρο θα είναι Χριστουγέννων. Στις 12 του προσεχούς Δεκεμβρίου, περιμένουμε το “The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim“, μια ταινία κινουμένων σχεδίων που τοποθετείται 183 χρόνια πριν από τα γεγονότα της τριλογίας και επικεντρώνεται στην ιστορία του Χελμ Χάμερχαντ, του θρυλικού βασιλιά του Ρόχαν που αναφέρεται στο The Two Towers από τον Θίοντεν.

Καθώς η Amazon διαθέτει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του έργου του Τόλκιν (και καταπώς είπαμε, περιμένουμε ακόμα 2 σεζόν στάνταρ), η Warner Bros. εξαγόρασε τα κινηματογραφικά. Το The Hunt for Gollum ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για κάποια στιγμή μέσα στο 2026. Με τον Πίτερ Τζάκσον μάλιστα ως παραγωγό και τον Άντι Σέρκις ως σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή (ο ηθοποιός που υποδύθηκε το Γκόλουμ με τη βοήθεια της τεχνολογίας) έχουμε εγγυημένο αποτέλεσμα υψηλότατου επιπέδου.  

Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτή η ταινία είναι ασαφές. Το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι πως η ιστορία λαμβάνει χώρα μετά το πάρτι γενεθλίων του Μπίλμπο και είναι η ιστορία μέσα από την οπτική γωνία αυτού του απίστευτου πλάσματος που λέγεται Γκόλουμ. Ξέρουμε επίσης, πως πολύ σημαντικό ρόλο θα έχει ξανά ο Γκάνταλφ (με τον Ίαν ΜακΚέλεν να ετοιμάζεται για το μεγάλο comeback), ενώ ήταν παρερμηνεία πως θα είχε δύο parts.

Lord of the Rings: Αν είσαι φαν, τότε ενθουσιάσου ελεύθερα για την «κοσμογονία» που έρχεται

Μία ταινία θα είναι όπως ξεκαθαρίστηκε επίσημα, αλλά – και εδώ είναι η είδηση – η εταιρεία εργάζεται για ακόμη μία live-action παραγωγή από τον κόσμο του Τόλκιν. Και αυτό προκάλεσε την παρεξήγηση περί «σπάσιμο» του The Hunt of Gollum σε 2 σκέλη – ο ΜακΚέλεν είπε κάτι σχετικό και μας έμπλεξε, άθελά του. Η αλήθεια τελικά είναι πως το όποιο 2ο θα είναι κάτι διαφορετικό. Μένει να μάθουμε τι. «Πειραματιζόμαστε με διάφορες ιδέες, αλλά οι περισσότερες από αυτές περιλαμβάνουν τον Γκάνταλφ. Έτσι, ο Γκάνταλφ θα μπορούσε ενδεχομένως να επιστρέψει για δύο live-action ταινίες», λένε τώρα από την Warner Bros, ενώ κυκλοφορούν φήμες και για comeback με κάποιο τρόπο των Βίγκο Μόρτενσεν (Άραγκορν) – Ορλάντο Μπλουμ (Λέγκολας).

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, χαιρόμαστε που η υπόσχεση για μελλοντική απόλαυση… διπλασιάστηκε. Από τότε που είδαμε το Lord of the Rings και μετά, ένα πράγμα και μόνο ευχόμασταν. Με κάποιο τρόπο αυτό να μην είναι «μια και έξω». Η ευχή μας γίνεται πραγματικότητα και η προσμονή δεν θα μπορούσε να είναι πιο έντονη.