Η εμμονή μας με τα έσοδα μίας ταινίας στο παγκόσμιο Box Office κάνουν κακό στο σινεμά, σύμφωνα με τον Martin Scorsese. Ο δημιουργός θεωρεί πως υποτιμάται και υποβαθμίζεται ο κινηματογράφος, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η αξία του, με το να προσπαθούμε να αξιολογήσουμε πόσο καλά πήγε μία ταινία από τα χρήματα τα οποία έφερε στην εκάστοτε εταιρία παραγωγής.

«Από τη δεκαετία το 1980, το μόνο που κοιτάμε είναι τα νούμερα που θα σημειώσουν οι ταινίες μας. Είναι αποκρουστικό αλλά και προσβλητικό για εμάς τους δημιουργούς αλλά και για την ίδια την τέχνη του κινηματογράφου» δήλωσε ο σκηνοθέτης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

«Από τη μία έχουμε το κόστος μίας ταινίας. Είναι κατανοητό ότι για να γυριστεί πρέπει να δαπανηθούν κάποια χρήματα, το καταλαβαίνω. Ωστόσο, πλέον η έμφαση δίνεται όχι στο εάν είναι μία ταινία καλή ή όχι αλλά στο τι εισπρακτικό ρεκόρ έκανε, πόσα έσοδα συγκέντρωσε το πρώτο σαββατοκύριακο που παίχτηκε και άλλα τέτοια. Αυτά δεν καθορίζουν την αξία της» συνεχίζει.

«Ως ένα άτομο που δεν θα μπορούσα να φανταστώ την ζωή χωρίς το σινεμά, το βρίσκω πολύ προσβλητικό».