Το 2019, όταν βγήκε στις αίθουσες το Avengers: Endgame, αυτό το τέλος σηματοδοτήθηκε όχι μόνο για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, τον Κρις Έβανς και την Σκάρλετ Γιοχάνσον. Σηματοδοτήθηκε και για τους αδερφούς Ρούσο από τη Marvel, που, μετά από 3 ταινίες Avengers (η πρώτη ήταν το Captain America: Civil War που ήταν επί της ουσίας Avengers), συν το Captain America: Winter Soldier, είχαν βγάλει αρκετά λεφτά για να προχωρήσουν με τη δική τους εταιρεία παραγωγής, να συνάψουν συνεργασία με το Netflix και να δοκιμάσουν άλλα πράγματα.

Όμως, οι παλιές αγάπες δεν πάνε ούτε στον παράδεισο ούτε στην κόλαση, αλλά επιστρέφουν και σύμφωνα με το Hollywood Reporter οι δυο τους είναι σε συζητήσεις με τη Marvel για να αναλάβουν τις επόμενες ταινίες Avengers, που έχουν προγραμματιστεί να είναι έτοιμες προς τον Μάιο του 2026 το 5ο και έναν χρόνο μετά το 6ο.

Ως προς το 5ο, είχε τιτλοφορηθεί The Kang Dynasty, αλλά μετά την καταδίκη του Τζόναθαν Μέιτζορς για ενδοοικογενειακή βία, η Marvel διέκοψε τη συνεργασία της και πλέον αναζητείται νέο πρότζεκτ και τίτλος.

Οι αδερφοί Ρούσο επιστρέφουν στη Marvel για να βγάλουν το καράβι από τα βράχια: Θα σκηνοθετήσουν τις επόμενες 2 ταινίες Avengers

Το 6ο είναι σε πιο σίγουρη βάση, μιας και ο τίτλος Secret Wars δεν σχετίζεται με τον Κανγκ, αλλά με ένα ευρύ πεδίο μαχών με villains σε διάφορα σημεία του Πολυσύμπαντος, με τους αδερφούς Ρούσο να είχαν εκφράσει παλιότερα την επιθυμία τους να σκηνοθετήσουν αυτό το storyline. Το Secret Wars μιλάει για έναν παντοδύναμο κακό, τον Beyonder, ο οποίος μετέφερε όλους τους ήρωες και τους villains του Marvel Universe σε έναν πλανήτη ονόματι Battleworld για να παλέψουν μεταξύ τους.

H Marvel στα χέρια των αδερφών Ρούσο

Αυτό αντλείται ως πληροφορία από το κόμικ των 80s. Υπήρξε όμως και μια νέα ιστορία το 2015 από τον Τζόναθαν Χίκμαν, όπου όλα τα πολυσύμπαντα έχουν διαλυθεί και τα απομεινάρια τους έχουν μεταφερθεί σε έναν εναπομείναντα πλανήτη, όπου είναι άρχων ο Doctor Doom. Από αυτό είναι αντιληπτό το πόσο σημαντική είναι η ταινία Fantastic Four για να φέρει ίσως αυτή τη γέφυρα μετάβασης για το Marvel Cinematic Universe.

Οι αδερφοί Ρούσο, σε αυτή την 5ετία εκτός Marvel, έχουν συμμετοχή σε επιτυχημένες παραγωγές όπως το Everything Everywhere All at Once και τις 2 ταινίες Extraction με τον Κρις Χέμσγουορθ στο Netflix, ενώ έχουν σκηνοθετήσει οι ίδιοι το επιτυχημένο The Gray Man με Γκόσλινγκ-Έβανς και έχουν στα χέρια τους το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του Netflix, το The Electric State, για το οποίο σου είχαμε γράψει εδώ.

Και φαίνεται να αποτελούν τη σανίδα σωτηρίας για ένα κινηματογραφικό σύμπαν που έχει φθαρεί, έχει φθίνουσα πορεία και όχι μόνο δεν κατάφερε να καθιερώσει τους νέους Εκδικητές, όπως την Captain Marvel ή τη Ms Marvel, αλλά έκαναν downgrade και στους εναπομείναντες, όπως τον Θορ και τον Ant-Man, ενώ το Eternals απέτυχε παταγωδώς.

Οι άνθρωποι που έδωσαν 2 Avengers με 2 δισ. δολάρια και πλέον στη Marvel, έχουν την τύχη του MCU στα χέρια τους.