Το Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι μια από τις ταινίες που έχει συζητηθεί πολύ. Η προβολή της στις Κάννες τον Μάιο προκάλεσε αντικρουόμενες απόψεις, με τις αρνητικές να υπερισχύουν. Στη συνέχεια, τα ζητήματα με τα φιλιά του σκηνοθέτη σε μέλη του καστ, άφησαν σύννεφα πάνω από αυτό το μεγαλόπνοο πρότζεκτ ενός auteur που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών,

Αν κοιτάξει κάποιος στις βαθμολογίες του Megalopolis (5.2 στο IMDB, 49% στο Rotten Tomatoes), θα νομίζει πως έχουμε να κάνουμε με ταινία κάποιου τρασοσκηνοθέτη ή με κάποια χαζή περιπέτεια τύπου Στέιθαμ. Κι όμως, ο Κόπολα έφτασε στα 85 του για να δει ταινία του να πατώνει τόσο, με βάση, πάντα, τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων που την είδαν στις Κάννες.

Είναι απόλυτα αξιόπιστοι; Όχι. Και για το Joker: Folie A Deux ακούσαμε μέτρια πράγματα μετά την προβολή του στη Βενετία, αλλά φαίνεται πως απέχουν από την πραγματικότητα.

Megalopolis: 'Εγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας του Κόπολα στις αίθουσες
Adam Driver as Cesar Catilina in Megalopolis. Photo Credit: Courtesy of Lionsgate

Όπως και να ‘χει, Κυριακή κοντή γιορτή, διότι η ταινία του Κόπολα βρήκε διανομή στην Ελλάδα και σύντομα θα την δούμε και στις αίθουσες.

Η ταινία Megalopolis είναι ένα ρωμαϊκό έπος που διαδραματίζεται σε μια φανταστική σύγχρονη Αμερική. Η πόλη της Νέας Ρώμης πρέπει να αλλάξει, προκαλώντας σύγκρουση μεταξύ του Καίσαρα Κατιλίνα (Άνταμ Ντράιβερ), ενός ιδιοφυούς καλλιτέχνη που επιδιώκει ένα ουτοπικό, ιδεαλιστικό μέλλον, και του αντίπαλου του, του δημάρχου Φράνκλιν Σίσερο (Τζιανκάρλο Εσπόζιτο), που παραμένει αφοσιωμένος σε ένα οπισθοδρομικό καθεστώς, διαιωνίζοντας την απληστία και τη διαφθορά.

Megalopolis: 'Εγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας του Κόπολα στις αίθουσες

Ανάμεσά τους στέκει διχασμένη η κοσμική Τζούλια Σίσερο (Νάταλι Εμάνιουελ), κόρη του δημάρχου, που εξαιτίας της αγάπης για τον Καίσαρα θα δοκιμαστεί και θα αναγκαστεί να ανακαλύψει τι πραγματικά πιστεύει ότι αξίζει στην ανθρωπότητα.

Η ταινία Megalopolis θα κυκλοφόρήσει στις αίθουσες στις 28 Νοεμβρίου σε διανομή της Tanweer και, εκτός των προαναφερθέντων ηθοποιών, στο καστ συμμετέχουν οι Όμπρι Πλάθα, Σία Λαμπέφ, Ντάστιν Χόφμαν, Γιον Βόιτ, Λόρενς Φίσμπερν.