Ο Μάικλ Μαν επιστρέφει στην σκηνοθεσία ταινιών μεγάλου μήκους για πρώτη φορά μετά το Blackhat το 2016, και είναι μια ταινία που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα βραβευτεί του χρόνου, καθώς ο Adam Driver πρωταγωνιστεί ως Enzo Ferrari στη «Ferrari».

Η ταινία ακολουθεί τη ζωή του Ιταλού οδηγού και επιχειρηματία Enzo Ferrari το 1957, καθώς αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για το Mille Miglia του 1957.

Ferrari

Ο Driver ανέλαβε τον ρόλο και βλέπουμε μία νέα… εκδοχή του στο ρόλο του θρυλικού Ιταλού με, όπως θα περίμενε κανείς, ένα πολύ αιχμηρό κοστούμι.

Είναι ακόμη μια ιταλική δουλειά για τον Driver, ο οποίος υποδύθηκε επίσης τον Maurizio Gucci στο House of Gucci για τον Ridley Scott το 2001.

Το Mille Miglia ακυρώθηκε μετά το 1957, όπου σημειώθηκε ένα θανατηφόρο ατύχημα.

Ο Alfonso de Portago, οδηγώντας μια Ferrari, παρουσίασε βλάβη στο ελαστικό, με αποτέλεσμα ένα ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον de Portago, τον συνοδηγό του και αρκετούς θεατές. Στον απόηχο αυτής της τραγωδίας και άλλων ανησυχιών για την ασφάλεια, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να τερματίσει τον αγώνα.

Το καστ της ταινίας συμπληρώνεται από την Penélope Cruz ως Laura Ferrari, τη Shailene Woodley ως Lina Lardi, τον Patrick Dempsey ως τον οδηγό αγωνιστικού αυτοκινήτου Piero Taruffi, τον Jack O’Connell ως τον οδηγό αγωνιστικού αυτοκινήτου Peter Collins, τη Sarah Gadonone ως Linda Brianonel De Portago.

Ferrari

Να σημειώσουμε ότι ο Dempsey ταιριάζει πολύ και στην ταινία, καθώς είναι ένας γνωστός οδηγός αγώνων στην πραγματική ζωή.

Η ταινία θα μπορούσε επίσης να εμβαθύνει στη νομική μάχη που ακολούθησε για τη Ferrari, η οποία κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον απόηχο της τραγωδίας μέχρι το γεγονός ότι το δυσλειτουργικό όχημα ήταν δικής του κατασκευής.

Η ιστορία βασίζεται σε ένα βιβλίο που γράφτηκε το 1991 από τον αείμνηστο συγγραφέα και δημοσιογράφο Μπροκ Γέιτς με τίτλο «Enzo Ferrari — The Man, The Cars, The Races, The Machine».

Η Ferrari θα κάνει το ντεμπούτο της στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου.