Το ελληνικό Netflix συνεχίζει να εφοδιάζει την βιβλιοθήκη του με κινηματογραφικές ταινίες που έχουν σημειώσει επιτυχία. Μετά την «Ευτυχία», που βρίσκεται στο top10, προστέθηκε μία ακόμη ταινία, πολυβραβευμένη μάλιστα.

Ο λόγος για την «Μικρά Αγγλία», που όσοι δεν την έχουν παρακολουθήσει, έχουν τώρα την ευκαιρία να την απολαύσουν στο Netflix. Η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013 και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη.

Σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην χώρα μας, με την «Μικρά Αγγλία» να γίνεται, για την ακρίβεια, η δεύτερη εμπορικότερη ταινία της χρονιάς και η εμπορικότερη από τις ελληνικές ταινίες. Απέσπασε 6 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ ήταν υποψήφια για άλλα εφτά.

Επιπλέον, η «Μικρά Αγγλία» βρέθηκε και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαγκάης, το 2014, κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη και καλύτερης ηθοποιού.

Μικρά Αγγλία

Η υπόθεση της ταινίας «Μικρά Αγγλία»

Η Όρσα, 20 ετών, αγαπάει κρυφά τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα, θέλει να φύγει από την Άνδρο και να μην παντρευτεί ναυτικό, οι οποίοι απουσιάζουν από την οικογένειά τους, όπως οι υπόλοιπες γυναίκες του νησιού. Η μητέρα τους, η Μίνα, η οποία έχει παντρευτεί καπετάνιο, αγνοεί τις επιθυμίες τους και τελικά παντρεύει την Όρσα με τον καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη, και τη Μόσχα με τον πλέον καπετάνιο Σπύρο Μαλταμπέ. Τα δύο ζευγάρια ζουν στο ίδιο σπίτι, το ένα στον πάνω και το άλλο στον κάτω όροφο.

Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ελληνικό Netflix έχει φέρει στην γκάμα των ταινιών του και τρεις ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή. Επρόκειτο για τις «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», «ΕλΓκρέκο» και «Καζαντζάκης».

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με το «Maestro» έχει συμβάλλει τα μέγιστα γι’αυτή την πολύ ωραία εξέλιξη που συμβαίνει στο ελληνικό Netflix, ωστόσο όλες οι παραπάνω ελληνικές παραγωγές αξίζουν να γίνουν διαθέσιμες και στο διεθνές.