H Minnie Mouse μπαίνει στην λίστα των καρτούν που αλλάζουν, για να προσαρμοστούν στην σύγχρονη εποχή. Έτσι, για πρώτη φορά από το 1928, αλλάζει την εμφάνισή της, αφήνει πίσω τα παρδαλά φορέματα, και φοράει παντελόνι. Πρόκειται για ένα outfit από τη Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney. Μια φωτογραφία της κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αλλά η πλήρης εικόνα θα παρουσιαστεί στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την 30ή επέτειο της Disneyland του Παρισιού.

Η McCartney επιλέχθηκε για να δημιουργήσει την εμφάνιση λόγω της «κληρονομιάς της γυναικείας ηγεσίας», καθώς και της δέσμευσής της στη βιωσιμότητα. «Η Minnie  είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου», είπε η McCartney σε ένα βίντεο του CNN. «Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και αυτό που αγαπώ σε εκείνη είναι ότι προσωποποιεί την ευτυχία, την έκφραση του εαυτού της, την αυθεντικότητα… καθώς έχει τόσο υπέροχο στυλ», προσθέτει.

Οι αντιδράσεις για την νέα εμφάνιση της Minnie

Το σύνολο της Minnie ένα κατά παραγγελία μπλε σμόκιν με μαύρα πουά και ασορτί φιόγκο,  είναι φτιαγμένο με «υφάσματα με υπεύθυνη προέλευση», εξήγησε η σχεδιάστρια. Ελπίζει ότι η νέα εμφάνιση θα την μετατρέψει σε «σύμβολο προόδου και ενδυνάμωσης για μια νέα γενιά».

Η αλλαγή της εμφάνισής της προκάλεσε κύμα αντιδράσεων κι ήταν η αιτία πολιτικών αντιπαραθέσεων. Η Candace Owens, πολιτική σχολιάστρια, είπε στο Fox News. «Την κάνουν πιο αρρενωπή», είπε στο «Jesse Watters Primetime», με την Stella McCartney να αρνείται να σχολιάσει.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η συνεργασία με την McCartneyθα περιλαμβάνει επίσης μια περιορισμένη συλλογή μπλουζών, με τη Minnie και τη φράση «Divine Feminine», η οποία θα εμφανιστεί στην πασαρέλα στο σόου της Stella McCartney Winter 2022 στις 7 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμη για αγορά την επόμενη μέρα.

Photo: DisneyParis