Ο Οκτώβριος έκανε την αρχή του και, όπως είθισται, από τότε που μπήκε στη ζωή μας το Netflix, σκάνε σωρηδόν τα άρθρα για οτιδήποτε καινούργιο ανεβαίνει στο Netflix, είτε σε δικές του παραγωγές είτε σε αγορασμένες. Η 1η του μήνα είναι η πιο δυναμική μέρα για το Netflix, με σωρεία ταινιών που μπορούν να σου καλύψουν όλη την εβδομάδα.

Από σήμερα κιόλας, μπορείς είτε να δεις τις 3 ταινίες του Λάνθιμου που σου αναφέραμε εδώ, ή να επιλέξεις τις 2 οσκαρικές ταινίες που προστέθηκαν στην ταινιοθήκη του Netflix.

Μαζί με αυτές τις δύο, στο τέλος του μήνα, το Netflix φέρνει ακόμα ένα αριστούργημα, μια ταινία που για ένα μεγάλο μέρος του κοινού, είναι ό,τι καλύτερο είδαμε στη 2η δεκαετία του 21ου αιώνα και, μάλλον συνολικά σε αυτά τα 24 χρόνια.

Τα 3 «διαμάντια» του Netflix για τον Οκτώβριο

Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν – 1 Οκτωβρίου

3 ταινιάρες ήρθαν και θα έρθουν στο Netflix: Οι 2 διαθέσιμες από σήμερα,

Ίσως το μόνο απλό και συγκεκριμένο, χωρίς πολυπλοκότητα σκέψης και χωρίς να αναρωτιέσαι τι είναι αλήθεια και τι φαντασία. Πολεμική ταινία, από αυτές που σου ανεβάζουν την αδρεναλίνη, σου σηκώνουν την τρίχα, με τον Τομ Χανκς στον ρόλο του Στρατηγού Μίλερ, ο οποίος καλείται να βρει τον στρατιώτη Ράιαν κατά τη διάρκεια της Απόβασης στη Νορμανδία, ο οποίος είναι μάλλον αιχμάλωτος, την ώρα που τα 3 αδέρφια του Ράιαν, επίσης στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί. Μια μάχη με τον χρόνο και με τη ναζιστική λαίλαπα ξεκινάει, με τον Μίλερ να παίρνει μια επίλεκτη ομάδα λίγων στρατιωτών, για να τον εντοπίσουν.

Κι ενώ εντοπίζουν έναν Ράιαν σε ένα χωριό της Γαλλίας, πηγαίνουν εκεί εκνευρισμένοι διότι θεωρούν άδικο να ρισκάρουν τις ζωές τους, μπαίνοντας στη γερμανική ζώνη, για να σώσουν έναν στρατιώτη, πρόκειται για άλλον Ράιαν. Όταν βρίσκουν τον κανονικό, τελικά δεν είναι αιχμάλωτος, αλλά μέλος μιας άλλης μονάδας αεροπορίας και αρνείται να τύχει ειδικής μεταχείρισης και να σταματήσει να δίνει τη μάχη του.

Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού – 1 Οκτωβρίου

Φήμες λένε πως αν πας στο σπίτι όλων όσοι έχουν δει αυτή την ταινία, θα δεις να έχουν ένα βάζο με τα δάκρυα που έχουν ρίξει από όλες τις φορές που την είδαν, κάπου σε μια ραφιέρα ή στο σκρίνιο. Η Κέιτ Γουίνσλετ κόντεψε να επισκιάσει τον ρόλο της στον Τιτανικό σε αυτή την ταινία, ο Τζιμ Κάρεϊ φώναξε σε όλους πως δεν είναι ένας κωμικός-κάφρος όπως στην πλειοψηφία των ταινιών του, αλλά ένας τύπος που άμα αποφασίσει να βυθιστεί στον εαυτό του, θα βρει θησαυρούς.

Αν δεν έχεις ιδέα τι εστί Eternal Sunshine of the Spotless Mind, τότε τσέκαρε εδώ.

Πριν το Netflix, η ταινία του Μισέλ Γκόντρι έχει κάνει περιοδεία κι από άλλες πλατφόρμες, οπότε, αν δεν την έχεις δει ως τώρα, να η νέα σου ευκαιρία.

Inception – 26 Οκτωβρίου

Για πάρα πολύ κόσμο, το Inception διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας ταινίας του 21ου αιώνα. Για όσους δεν μπαίνει πρώτη, τότε δύσκολα πέφτει χαμηλότερα από την 3άδα. Και όσοι την τοποθετούν πιο κάτω, είναι γιατί πάνε κόντρα στον Κρίστοφερ Νόλαν που έκανε κάτι τόσο πολύπλοκο που χρειάζεται να το δεις καμιά 10αριά φορές για να πιάσεις εν τέλει τα νοήματα. Αυτά, τέλος πάντων, που πιστεύει ο καθένας ότι ήθελε να περάσει ο Νόλαν.

Netflix

Το Inception είναι και η ταινία που θα μπορούσε να δώσει το πρώτο Όσκαρ στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, αλλά και τότε μείναμε με την απορία και έφτασε 2016 για να το πάρει το άτιμο. Απίστευτα πλάνα, τρομερή σύλληψη σεναριακά, το Inception είναι μια χολιγουντιανή ταινία που όμως ξεφεύγει από αυτό που φανταζόμαστε και κοιτάζει στα μάτια όλα τα αριστουργήματα σε κάθε μέρος της Γης.

Το στόρι; Βουτιά στο όνειρο. Κυριολεκτικά. Μια ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον Κομπ (ΝτιΚάπριο), υπνωτίζει και μπαίνει με μια τεχνική ύπνωσης στο υποσυνείδητο των στόχων της, με σκοπό να πάρουν πολύτιμες πληροφορίες που ο στόχος δεν μπορεί να τις πει. Όταν δολοφονείται η γυναίκα του Κομπ, θα είναι ο βασικός ύποπτος και ο μόνος τρόπος να αποδείξει την αθωότητά του, είναι να βουτήξει στο δικό του υποσυνείδητο, στο δικό του όνειρο. Όχι όμως μία φορά. Θα πρέπει να περάσει από διάφορα επίπεδα υποσυνειδήτου για να φτάσει στην ανάμνηση που πρέπει. Αυτό είναι το Inception.

Η ταινία ήταν και κάποια χρόνια πριν στο Netflix, έφυγε και τώρα επιστρέφει.