Όταν σου κάναμε τη λίστα για το τι έρχεται τον Φεβρουάριο στο Netflix εδώ, σου είχαμε γράψει ότι θα σκεφτείς οριακά να διακόψεις την συνδρομή. Φαίνεται πως κάναμε λάθος. Όχι γιατί υπήρξαν προσθήκες σε ταινίες ή σειρές που διέφεραν από αυτές που είχαμε γράψει, αλλά γιατί φαίνεται πως το κοινό ήταν μια χαρά ικανοποιημένο και πως πήραμε όλοι μας ως θεατές αυτό ακριβώς που θέλαμε από το Netflix.

Έτσι, μετά το ντεμαράζ του Home Alone την περασμένη εβδομάδα, τώρα ήταν η σειρά για τα animation που μπήκαν στην πλατφόρμα τα τελευταία τρία 24ωρα για να καταλάβουν το top-10 των ταινιών.

5/10 θέσεις του top-10 στο Netflix είναι animation

Για το Orion & The Dark σου γράψαμε χθες εδώ, για τα υπόλοιπα που θα βρεις στο top-10 δε χρειάζεται να γράψουμε και πολλά. Η τριλογία του «Εγώ ο Απαισιότατος» και το Minions, που είναι spin-off, δεν χρειάζονται συστάσεις. Εξάλλου, τα Despicable Me 1 & 2 υπήρχαν και πριν 2-3 χρόνια στο Netflix και ήταν σταθερά στις ταινίες που έβλεπε ο κόσμος. Απλά τώρά ήρθε και το 3ο για να ολοκληρωθεί η κυριαρχία.

Το 3ο είναι μάλιστα πρώτο στην πεντάδα, ακολουθεί το Orion & The Dark, μετά το Minions, στην 3η θέση είναι η ταινία Downton Abbey, 5 το πρώτο Despicable και στην 7η θέση το 2ο, ενώ στην 6η θέση βρίσκεται μια ταινία Brian Banks.

Netflix top-5 animation

Φυσικά, αυτή η εικόνα δεν είναι για να την περάσει κανείς στο αδιάφορο κι ούτε είναι αδικαιολόγητη. Σαφώς, ότι βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις από χθες, δηλαδή σε καθημερινές, συμβάλλει και πως σίγουρα αρκετά παιδιά βλέπουν πιο εύκολα ταινίες στο Netflix καθημερινές. Αλλά, κυρίως, είναι και μια απόδειξη για το ότι έχει κουραστεί παγκόσμια το κοινό από τις νόρμες και από την βαρυσήμαντη μυθοπλασία και θέλει απλώς να περνάει ήρεμα τις 2 περίπου ώρες που αφιερώνει σε μια ταινία.