Αν σας αράδιαζαν τρεις τίτλους ταινιών κι έπρεπε να διαλέξετε ποιος βρίσκεται ψηλότερα στο top-10 του Netflix, το πιθανότερο είναι πως το Joker του 2019 θα ήταν τοποθετημένο ψηλότερα από όλους, μετά θα ερχόταν το Rebel Ridge, που στις αρχές της περασμένης εβδομάδας το ανέφεραν αρκετές ιστοσελίδες ως την κορυφαία ταινία της χρονιάς, και από πίσω θα ήταν το Gifted. Κι όχι απλά από πίσω, αλλά αρκετά πίσω. Να όμως που η δυναμική μιας ταινίας δεν κοιτάζει τίτλους και βιτρίνες. Η απόδειξη πως η ουσία μπορεί να βρίσκει νίκες απέναντι στο πολυδιαφημισμένο.

Γιατί όντως, το Gifted, σε σχέση με το Joker του 2019, είναι μια πολύ καλύτερη ταινία και ορθά του ρίχνει 4 θέσεις διαφορά στο Netflix. Απλά το ένα είναι μέρος ενός franchise, είχε έναν πολύ πιο αναγνωρισμένο ηθοποιό που δεν τον αντιμετωπίζουν αρνητικά λόγω του ότι ήταν σε blockbuster ταινίες της Marvel, και το άλλο δεν έχει κανένα λαμπερό υλικό, πέραν του Κρις Έβανς που, μέχρι τότε, τον θεωρούσαν καλό για Captain America, για τη δράση, μα για τίποτε άλλο.

«Κατάπιε» τους δυνατούς τίτλους: Το Νο1 του Netflix έφτασε στην κορυφή αφήνοντας πίσω το Joker και την «κορυφαία» ταινία της χρονιάς

Τι θα δεις στο Νο1 του Netflix

Στα της ταινίας που κάθεται στο Νο1 του Netflix, ο Κρις Έβανς υποδύεται τον Φρανκ Άντλερ, ο οποίος έχει πάρει υπό την κηδεμονία του την ανιψιά του την Μέρι, κατόπιν επιθυμίας της αδερφής του, η οποία πέθανε, αυτοκτόνησε για την ακρίβεια, αντιμετωπίζοντας πολλά ψυχικά και πνευματικά ζητήματα. Όλα τους προέκυπταν όμως από την τρομερή της ευφυΐα η οποία είχε κάνει τη μητέρα της, την Έβελιν, να την πιέσει για να κάνει πράγματα πολύ πέρα από αυτό που επιτάσσει η ηλικία.

Η Έβελιν θέλει να κάνει το ίδιο και στη Μέρι, που επίσης έχει ένα one of a kind μυαλό, είναι τόσο έξυπνη που θα έκανε φοιτητή να νιώσει χαζός. Ο Φρανκ όμως έχει αναλάβει να προστατεύσει την παιδική ηλικία της ανιψιάς του και να τιμήσει τον λόγο του απέναντι στην αδερφή του. Η Έβελιν δε μπορεί να το δεχτεί αυτό και πάει δικαστικά για να αναλάβει αυτή την κηδεμονία και να στείλει κατευθείαν σε μεγαλύτερες τάξεις την εγγονή της, τοποθετώντας την σε ένα μονοπάτι ακαδημαϊκής εξέλιξης από μια ηλικία όπου θα έπρεπε να απολαμβάνει ότι δεν έχει υποχρεώσεις.

«Κατάπιε» τους δυνατούς τίτλους: Το Νο1 του Netflix έφτασε στην κορυφή αφήνοντας πίσω το Joker και την «κορυφαία» ταινία της χρονιάς

Αν και η Μέρι είναι το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, είναι ο Φρανκ αυτός που αναδύεται ως ο άνθρωπος-κλειδί, διότι αυτός είναι ο θεματοφύλακας. Κι ο Κρις Έβανς κάνει, ίσως, την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του σε αυτή την ταινία, με τον ρόλο, με το σενάριο να του προσφέρει τα εχέγγυα για να το καταφέρει αυτό.

Πολύ συγκινητική, πολύ όμορφη ιστορία, δεν είναι γεμάτη κλισέ, δεν καταντά βαρετή, σπάει τη μονοτονία που θα μπορούσε να υπάρξει η σχέση μπαμπά-κόρης που αναπτύσσεται ανάμεσα στον θείο Φρανκ και τη μέρι, είναι ταυτόχρονα και η προσωπική ζωή του Φρανκ που εξαφανίζεται λόγω της μικρής και κάποια στιγμή εμφανίζεται η γοητευτική δασκάλα της, οπότε όλα αυτά κάνουν το Gifted μια ταινία, όπως λέει ο τίτλος της, χαρισματική.

Αν το βράδυ σου σήμερα περιλαμβάνει σαλόνι και καναπέ, τότε το Νο1 του Netflix θα σου κρατήσει την πιο ωραία συντροφιά.