Νιώθεις πως έχεις… τερματίσει το Netflix; Με την έννοια πως τα περισσότερα που βλέπεις να σου «πουσάρει» ο αλγόριθμος είτε τα έχεις δει είτε δεν σε ψήνουν; Κανένα πρόβλημα και μην απελπίζεσαι. Εδώ είμαστε εμείς. Για να βγάλουμε στην επιφάνεια 5 ταινίες της πλατφόρμας που δεν φαίνονται με τη μία. Πρέπει να ψάξεις, για να σου αποκαλυφθούν. Όπως πολλά καλά πράγματα εκεί έξω…

Έχουν αυτό το «κάτι» που χρειάζεσαι για να πεις μετά «ναι ρε φίλε, άξιζε το χρόνο μου». Προσπαθήσαμε να βρούμε φιλμ που καλύπτουν διάφορα γούστα, για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας να πιάσουμε κάποιο από τα «θέλω» σου. Αν ψήθηκες, ξέρεις. Netflix, ποπ κορν, play και ξεκινάμε…

5 ταινίες που υπάρχουν στο Netflix και δεν τις έχεις πάρει χαμπάρι
RRR: Από τα κρυμμένα διαμάντια του Netflix

Netflix: 5 ταινίες που δεν πολυφαίνονται – Κι αυτό είναι κρίμα, μεγάλο κρίμα

RRR

Ό,τι κι αν (νομίζεις πως) έχει δει στη ζωή σου, αυτό είναι εντελώς άλλο πράγμα. Καθηλωτικό, συναρπαστικό, τόσο καλό που δεν σου πάει η καρδιά να πατήσεις pause ούτε για να πας τουαλέτα. Κι ας κρατά κάνα 3ώρο…

Μην σε τρομάζει η διάρκεια. Ο χρόνος είναι μια λεπτομέρεια όταν περνάς καλά. Κι αυτό το διαμαντάκι του ινδικού σινεμά είναι η απόλυτη εγγύηση για κάτι τέτοιο. Σαν αγκαλιάσεις το σύμπαν του, όταν αποδεχτείς την υπερβολή και τη μαγεία του, βυθίζεσαι σε έναν επικό κόσμο από τον οποίο δεν θες να βγεις.

Η εικόνα. Να η δύναμη του RRR (από τα αρχικά των λέξεων Rise, Roar, Revolt – Έγερση, Βρυχηθμός, Εξέγερση). Μαζί με την καταιγιστική δράση. Για κάποιο λόγο δεν υπάρχουν διαθέσιμοι υπότιτλοι στα ελληνικά – γι’ αυτό και έμεινε κρυφό στο εγχώριο Netflix όταν βγήκε, στο εξωτερικό είχε γίνει πολύς περισσότερος ντόρος. Μην το αφήσεις αυτό να σε αποθαρρύνει. Αυτή η υπέρ-ταινία βλέπεται με τα μάτια της ψυχής…

Dick Johnson Is Dead

Ένα ντοκιμαντέρ που βρίσκει τη δύναμη να κοιτάξει στα ίσα το θάνατο. Ανάλογα τα βιώματά σου σε χτυπάει με διαφορετική ορμή, αλλά το σίγουρο είναι πως σε αφήνει αδιάφορο – ΟΚ, εκτός κι αν είσαι από σίδερο, τι να πούμε.

Η σκηνοθέτης Κίρστεν Τζόνσον κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τον πατέρα της, Ντικ. Μόλις αυτός διαγνώστηκε με πρώιμη άνοια, συμφώνησαν να καταγράψουν τις στιγμές της πορείας του με τη νόσο για να αντιμετωπίσουν το γεγονός με θάρρος, για να συμφιλιωθούν κατά το δυνατόν με το αναπόφευκτο.

Απαιτούσε τεράστια ψυχική δύναμη όλο αυτό, μαζί και δεξιοτεχνία για να μη γίνει μελό, για να μην μοιάζει εντελώς λάθος και να βρει την ισορροπία ανάμεσα στον πόνο και στο χιούμορ. Κάτι που επιτεύχθηκε με έξτρα αφηγηματικό τρικ το μπλέξιμο στις γραμμές ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα. Μιλάμε για μια ταινία – εμπειρία, με στιγμές που μένουν καρφωμένες στο μυαλό και τις σκέφτεσαι για καιρό.

Okja

Διαφορετικό, πανέξυπνο και εξαιρετικά ευφάνταστο. Λίγο πριν γνωρίσει την παγκόσμια δόξα με Tα Παράσιτα, ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-Χο μας είχε χαρίσει ακόμα ένα καταπληκτικό φιλμ – και μπορείς να το διαπιστώσεις με ένα κλικ στο Netflix. Η Mija, ένα νεαρό κορίτσι, ρισκάρει τα πάντα για να εμποδίσει μια πανίσχυρη, πολυεθνική εταιρεία να απαγάγει την καλύτερή της φίλη: Ένα τεράστιο γουρούνι που το λένε Okja.

Ιδού μπροστά μας ένα sci – fi που κάποιοι αποκάλεσαν «κορεάτικο Ε.Τ.», άλλοι «κορεάτικο Free Willy». Όλα αυτά κατανοητά, αν και στην πραγματικότητα πάει σε άλλους δρόμους η δουλειά. Φτάνοντας σε ένα τελικό αποτέλεσμα γεμάτο συμβολισμούς, ένα οικολογικό παραμύθι που σχολιάζει δηκτικά τη βιομηχανία κρέατος, τα κακά των καπιταλιστικών κοινωνιών εν γένει.

The Fundamentals of Caring

Έχουμε και λέμε: Ένας έφηβος Τρέβορ (Κρεγκ Ρόμπερτς) πάσχει από μυϊκή δυστροφία και είναι καθηλωμένος στο αναπηρικό του καροτσάκι. Η μητέρα του προσλαμβάνει τον Μπεν (Πολ Ραντ) έναν άνεργο συγγραφέα, για να τον περιποιείται. Και ξεκινάει ένα road trip που υπενθυμίζει ηχηρά τη μεγαλύτερη ίσως από όλες τις αλήθειες: Ποτέ δεν πρέπει να «ξεχνάς» να ζεις.

Είναι μαεστρικά δοσμένο όλο αυτό. Χειρίζεται έξοχα ένα πολύ δύσκολο θέμα και κατάφερνει να γίνει κάτι πέρα από τα συνήθη, μια από τις ταινίες που το λες μέσα από την καρδιά του το «μπράβο ρε συ Netflix».

The Platform

Αυτοί οι Ισπανοί όταν θέλουν να κάνουν καλό horror, κάνουν… καλό horror. Το έχουν με το είδος οι άνθρωποι, τι να λέμε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια δυστοπία, μια πολιτική και κοινωνική αλληγορία που σε κολλάει επί της οθόνης από το πρώτο λεπτό.

Το κόκκινο «Ν» του Netflix σε μαύρο φόντο γίνεται μέρος του οπτικού ντεκόρ σου ενόσω βλέπεις μια ιστορία που ξεμπροστιάζει την αδικία και τον κυνισμό των σύγχρονων κοινωνιών μέσα από σκληρές σκηνές, μερικές εκ των οποίων θα δοκιμάσουν τις αντοχές σου.

Βουτάμε σε ένα κόσμο μια φουτουριστικής φυλακής κάθετης διάταξης όπου οι κρατούμενοι στα κελιά είναι υποχρεωμένοι να τρώνε τα περισσεύματα των κελιών που βρίσκονται από πάνω τους. Μέχρι που ένας από τους κρατούμενους αποφασίζει να κάνει κάτι για να αλλάξει τα πράγματα…