Μακάρι στην Ελλάδα να υπήρχε μεγαλύτερη κοινότητα που να το παίζει. Όχι, δεν εννοούμε κάτι πρόστυχο, δε μιλάμε για κάτι σεξουαλικό, μιλάμε για ένα από τα πιο επιτυχημένα κι ενδιαφέροντα επιτραπέζια, που οδήγησε στην ταινία για την οποία θα μιλήσουμε εδώ, ένεκα και της εμφάνισης της στο Netflix. Όσοι δεν ζούμε στις ΗΠΑ, το μάθαμε κατά κόρον πριν 15-16 χρόνια βλέποντας Bing Bang Theory και μετά, κάποια στιγμή το 2016, όταν εμφανίστηκε στο Stranger Things.

Φυσικά, στην Ελλάδα, στις κοινότητες των gamers, υπάρχουν πάντα οι ψαγμένοι που έμαθαν το Dungeons & Dragons πριν το 2000 και το έπαιξαν αρκετές φορές με φίλους τους. Και η ταινία που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2023, θα ενθουσίασε πρώτα και κύρια αυτούς και μετά όλους εμάς τους υπόλοιπους που μας αρέσει το fantasy genre στο σινεμά.

Η ταινία Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, που ανέβηκε στο Netflix, με πρωταγωνιστές τους Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Σοφία Λίλις, Ρενέ-Ζαν Πέιτζ, Τζάστις Σμιθ, Χιου Γκραντ αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη για πολλούς, αν όχι όλους. Δε συμβαίνει συχνά τέτοιες ταινίες, με τέτοια «καταγωγή» να πετυχαίνουν, να ενθουσιάζουν το κοινό και δη, το κοινό των nerds, που έχουν λιώσει το D&D, αυτό το υπέροχο επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων. Θα περιμέναμε να αρέσει σε εμάς που δεν έχουμε παίξει, αλλά περιμέναμε να το υποδεχτούν με σκεπτικισμό και σκληρότητα οι φανατικοί.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, διότι η ίδια η ταινία των Τζον Φράνσις-Ντάλι και Τζόναθαν Γκόλντστιν τους έπεισε. Οι αριθμοί εδώ τα λένε όλα. 7.2 στο IMDB και 91% στο Rotten Tomatoes. Δεν μιλάμε δηλαδή για μια απλά καλή ταινία, αλλά για μια άψογη περιπέτεια/δράση που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που έχει το Dungeons & Dragons. Ληστές, συμμαχίες, μεσαιωνικές καταστάσεις, τρολ, ιππότες, κάστρα, θησαυρούς, σπαθιά, κινδύνους, κονκισταδόρους. Κι όλα αυτά σε περιμένουν τώρα στο Netflix.

Η ταινία που ξάφνιασε τους πάντες το 2023: Στο Νο2 του Netflix με το που ανέβηκε

Τι θα δεις στο Νο2 του Netflix

Αφηγητής της ιστορίας, ο Dungeon Master της υπόθεσης, είναι ο Κρις Πάιν που υποδύεται τον κλέφτη Έντγκιν Ντάρβις, ο οποίος βρίσκεται στο παλάτι με σκοπό να του ανατεθεί μια αποστολή. Ο Έντγκιν δεν είναι ένας κλέφτης που αρέσκεται να κλέβει, αλλά ένας κλέφτης που οδηγήθηκε εκεί όταν σκότωσαν τη γυναίκα του και έμεινε να μεγαλώνει μόνος την κόρη του. Έχασε την πίστη του στην ηθική και τους κανόνες και επέλεξε την εκτροπή.

Όλα αρχίζουν στην ιστορία από τον Δίσκο της Αφύπνισης, ένα κειμήλιο μαγικό που μπορεί να επαναφέρει έναν νεκρό. Κι ο Έντγκιν τον αναζήτησε για να φέρει πίσω τη γυναίκα του. Όταν βρήκε τον Δίσκο, πήγε να τον κλέψει με μια ομάδα κλεφτών, αλλά τον αντιλήφθηκαν και μια μάγισσα αιχμαλώτισε σε ένα πάγωμα του χρόνου όλους, εκτός από τον Φορτζ, μέλος της συμμορίας του Έντγκιν.

Όσο ο Έντγκιν έμεινε φυλακισμένος στο παλάτι, ο Φορτζ μεγάλωνε την κόρη του Έντγκιν, την Κίρα, και έγινε και άρχοντας του Νεβεργούιντερ. Καθώς ο Έντγκιν δραπετεύει από μια δίκη για την επέκταση της φυλάκισής του, μαζί με τη Χόλγκα, τη συνεργάτιδά του, καταλήγουν στο Νεβεργουίντερ, όπου ο Φορτζ έχει γίνει ένας τύραννος και πλέον καλούνται να τα βάλουν μαζί του για να πάρει την κόρη του και τον Δίσκο. Και ταυτόχρονα, να δώσει πάλι τον τόπο τους σε μια σειρά από μαγικά πλάσματα που τα εξόρισε ο Φορτζ με τη δύναμη της πανίσχυρης μάγισσας, της Σοφίνα.

Είναι μια εφηβική ταινία το Dungeons & Dragons, αλλά δεν περιορίζεται σε τέτοιο κοινό κι είναι απολαυστική για τους λάτρεις του fantasy. Δίκαια βρίσκεται στο Νο2 του Netflix και λογικά θα την δούμε από την Παρασκευή στο Νο1 του Netflix που θα στριμάρει ο κόσμος την πλατφόρμα και θα την δει στο top-10.