Βλέποντας το top-5 του Netflix σε ταινίες όλο τον Αύγουστο, μια απορία μας έρχεται μόνο: ποτς γκένεν ατό; Αφήνουμε στην άκρη τον Πάτρικ Ογκουνσότο και μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό. Εδώ και 4 εβδομάδες, όποτε και να κοιτάζαμε, οποιαδήποτε μέρα, στην κορυφή του Netflix βρισκόταν η ταινία The Union με τον Μαρκ Γουόλμπερκ και τη Χάλε Μπέρι. Όσοι έχετε δει την ταινία, θα συμφωνήσετε με την απορία μας.

Η ταινία αυτή είναι ταινία για να κάτσει μια βδομάδα στην κορυφή και μετά να πέφτει σταδιακά. Άντε, να δεχτούμε να βρίσκεται μετά την 5η θέση για μερικές εβδομάδες. Αλλά να είναι στην κορυφή για όλο τον Αύγουστο, ενώ έχουν ανέβει σε αυτό το διάστημα πολλές και απείρως καλύτερες ταινίες;

Και μέσα σε όλα αυτά, να βλέπεις ένα top-5 που κατακλύζεται από animations και ταινίες της κακιάς ώρας. Είναι μάλλον απιθανότητα που στο Νο5 αυτής της εβδομάδας βρίσκεται μια ταινία που αξίζει να είναι εκεί, για να μην πούμε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται αυτή στο Νο1. Βασικά, θα το πούμε, αφού ούτως ή άλλως το γράψαμε στον τίτλο.

Το τελευταίο αυγουστιάτικο top-5 του Netflix

#5 Scream VI

Παίζει να είναι το καλύτερο του franchise. Βαριά κουβέντα, αλλά το πιστεύουμε. Το παρελθόν κυνηγάει τις αδερφές Κάρπεντερ, κυρίως την Σαμ, και αυτό σκορπάει τον θάνατο σε όσους ανθρώπους βρίσκονται στην παρέα τους. Εκτός από αυτούς που μπήκαν στην παρέα τους με πολύ συγκεκριμένο σκοπό.

Αυτή είναι η καλύτερη, όχι μόνο στο top-5, αλλά στο top-10 του Netflix.

#4 Breaking

Τίμια προσπάθεια από τον Τζον Μπογιέγκα στον ρόλο ενός βετεράνου του πολεμικού ναυτικού, ο οποίος δεν μπορεί να επιβιώσει οικονομικά, παθαίνει το κλασικό που παθαίνουν όλοι οι απόμαχοι, που θεωρούν ότι το κράτος τους χρωστάει ισόβια εκατομμύρια, οπότε αποφασίζει να φωνάξει προς το κράτος αυτό που θέλει, με το να εισβάλει σε μια τράπεζα και να πιάσει ομήρους όσους είναι εκεί, με στόχο να αντιπαρατεθεί με την εξουσία. Κουραστικό στόρι, εδώ κάπως παλεύεται, αλλά οκ, δεν θα ψάξουμε να βρούμε και επιχειρήματα για να σε πείσουμε να δεις την ταινία στο Netflix.

#3 Minions: The Rise of Gru

Το πώς βρίσκει τρόπο και όλο εμφανίζεται στην 5άδα του Netflix, είναι πραγματικά άξιον ειδικής αναφοράς! Πάνω που λες ότι το χόρτασε ο κόσμος, επανεμφανίζεται δυναμικά στο προσκήνιο.

Είναι αυτό το comfort στοιχείο, το feel good που βγάζει από την αρχή ως το τέλος, στο οποίο μικροί – μεγάλοι δεν μπορούν να αντισταθούν. Ξανά και ξανά.

#2 Incoming

Φάση έχει αυτή η κωμωδία με ένα, επίσης κλισέ, θέμα, δηλαδή πιτσιρικάδες που έχουν μόλις πάει στο high school, είναι στην δική μας Ά Γυμνασίου, και ετοιμάζονται για το πρώτο πάρτι τους ως έφηβοι πια, όπου θα συναναστραφούν άτομα 2-3-4 χρόνια μεγαλύτερα, πιο ανεπτυγμένα, και θα εξερευνήσουν και τη σεξουαλικότητα τους με έμπειρα κορίτσια και αγόρια. Οκ, δεν θα χάσεις και κάτι αν δεν το δεις. Είναι ιδανική ταινία για μεσημέρια ΣΚ.

#1 The Union

Όσο υπάρχει η συνεργασία του Μαρκ Γουόλμπεργκ με το Netflix, βγαίνουν και οι δύο κερδισμένοι, αφού ο ηθοποιός παίρνει πολύ καλά λεφτά και η πλατφόρμα έχει πάντα ταινίες που κάθονται παγκοσμίως στο Νο1 για πολλές εβδομάδες. Οι μόνοι κερδισμένοι δεν είμαστε εμείς, που καθόμαστε να δούμε ταινίες όπως το The Union. Αν και, κρίνοντας από τις κορυφές, μάλλον είμαστε μαζοχάκια και τέτοια μόνο θέλουμε.