Την ώρα που γράφαμε είδαμε πως το Netflix ανέβασε το Platform 2, το μισό καλό να είναι συγκριτικά με το part 1, ένα από τα κάπως κρυμμένα «διαμάντια» της πλατφόρμας, θα είναι Νο1 σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέχρι τότε όμως έχουμε μια διαφορετική σύνθεση στις πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix. Έχουμε και Λάνθιμο στο μενού, προστέθηκαν 3 παλιότερες δουλειές του Έλληνα σκηνοθέτη, Κυνόδοντας (Dogtooth), The Lobster (Ο Αστακός) και The Killing of a Sacred Deer (Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού), μόνο η τελευταία πάντως αντέχει ακόμη στην 5άδα.

Κατά τα άλλα έχουμε αρκετά ενδιαφέρον Νο1, «εξωτικό» Νο2, απαράδεκτο Νο4 και αν έχουνε το Θεό τους, χριστουγεννιάτικη ταινία, αρχές Οκτωβρίου, έξω έχει κοντά 30 βαθμούς, πολλοί πάνε ακόμα για μπάνιο, ήμαρτον.

Λάνθιμος, Μπάρτον, ως και… Άη Βασίλης: Να τι βλέπει ο λαός του Netflix αυτήν την εποχή
The Killing of a Sacred Deer: Μια από τις 3 ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου που μπορούμε πλέον να βρούμε στο Netflix

Netflix: Η 5άδα των πιο δημοφιλών ταινιών αυτή τη στιγμή

#5 The Killing of a Sacred Deer (Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού)

Σε σχέση με Αστακό, Poor Things και Ευνοούμενη είναι ένα «τικ» πιο κάτω. Όμως ο μέτριος για τα μέτρα του Λάνθιμος είναι εξαιρετικός για το μέσο όρο. Κλικάρουμε συνεπώς με χαρά το Νο5 του Netflix.

Αν και η ταινία είναι αρκετά «μαύρη», μια απαισιόδοξη σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση (ή μήπως απλά ρεαλιστική;). Μια new age τραγωδία γεμάτη συμβολισμούς και μεταφυσικά στοιχεία. Δεν είναι εύκολο να μπει κανείς στον κόσμο του Θανάτου του Ιερού Ελαφιού. Αλλά αποζημιώνει τον απαιτητικό θεατή.

#4 A True Gentleman

Οι περιπέτειες ενός Τούρκου ζιγκολό είναι για κάποιο λόγο ακόμα στο top 5 του Netflix. Με βαθμολογία κάτω από τη βάση στο ImdB (4,6) και με τον κόσμο που το βλέπει να κάνει λόγο για μια σεναριακή αρλούμπα. ΟΚ…

#3 Violent Night

Αρνούμαστε να σχολιάσουμε το τρέχον Νο3 του Netflix. Σαν χθες ήμασταν ακόμα διακοπές, έτσι όπως το πάει ο (καλός) καιρός θα ξαναπάμε. Και μπήκε 5άδα μια ταινία για τα Χριστούγεννα;

ΟΚ, είναι εντελώς μη πολιτικώς ορθή, είναι ανίερη, έχει τη φάση της, αλλά όχι για τώρα, όχι από τώρα. Σαν πιάσει λίγο κρύο, ναι, κομπλέ.

#2 Trouble

Σουηδική κωμωδία δράσης που έκανε δυναμικό «έμπα» ανεβαίνοντας καρφί στο Νο2 στου Netflix. Ο Κόνι, ένας διαζευγμένος πωλητής, μπαίνει φυλακή για ένα φόνο που δεν έκανε ποτέ.

Εκεί όμως τον περνάνε για κάποιον άλλον και τα πράγματα παίρνουν ακόμα πιο άσχημη τροπή. Ο ορισμός του τη λάθος στιγμή, τη λάθος ώρα αυτός ο τύπος, ακούγεται.

#1 Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (Μις Πέρεγκριν: Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά)

Μια από τις λιγότερο γνωστές ταινίες του Τιμ Μπάρτον και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Είναι συμπαθής και παραμυθένια (αυτό έλειπε, δα) όμως σεναριακά δεν έχει το υλικό που θα απαιτούταν για να στηρίξει 127 λεπτά. Κάνει κοιλιά, με άλλα λόγια, το Νο1 του Netflix.

Βλέπεται πάντως μια χαρά. Ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό βραδάκι, για να περάσεις όμορφα μπροστά από τη μικρή οθόνη.