Σε μια ακόμα εβδομάδα χαμηλών πτήσεων, με βάση το πόσο καλές είναι οι ταινίες, κινείται το Netflix στο top-5 του, όπου η πιο ενδιαφέρουσα ταινία είναι στη θέση Νο3 και από κει και πέρα έχουμε χιλιοειδωμένα ή νέες προσθήκες που είναι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μέτριες.

Μπορεί το Νο1 του Netflix να έχει Τομ Χανκς, που αποτελεί μια εγγύηση ποιότητας, μπορεί το Νο2 του Netflix να έχει την Γκλεν Κλόουζ, που είναι κάτι αντίστοιχο, αλλά στο τέλος της ημέρας, οι ταινίες όπου πρωταγωνιστούν, δεν είναι από αυτές που σου κρατάνε το ενδιαφέρον έστω για το μεγαλύτερο κομμάτι της διάρκειας τους.

Αυτό είναι το top-5 ταινιών του Netflix αυτό το ΣΚ

#5 The Union

Τουλάχιστον έπεσε από την κορυφή. Το The Union, μια μέτρια ταινία που για 4 εβδομάδες και κάτι ψιλά, ήταν στο Νο1 του Netflix, έπεσε επιτέλους, δεν πήγε βέβαια πολύ μακριά, στην 5η θέση, και πετυχαίνει κι αυτό κάτι πολύ σπάνιο, να μείνει στο top-5 για 5η εβδομάδα. Πρόχειρα πρόχειρα, σε ταινία, μόνο το All Quiet On the Western Front μας έρχεται στο μυαλό να έχει κάνει κάτι τέτοιο και το Ma’ Raineys Black Bottom, 3 και 4 χρόνια πριν.

#4 Minions: The Rise of Gru

Έχουμε δει πολλά animation να στρογγυλοκάθονται για εβδομάδες στο top-5, αλλά αυτό που κάνει το Minions: The Rise of Gru δε θυμομαστε να έχει συμβεί ξανά. Πηγαίνει από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου από το Νο3 στο Νο4 και vice versa, έχοντας βοηθηθεί αρκετά κι από το Despicable Me 4 που κυκλοφόρησε πριν 3 εβδομάδες περίπου στις αίθουσες.

#3 The Good Liar

Σε οποιαδήποτε εκδοχή, σε οποιαδήποτε συνθήκη, ένα ντουέτο Έλεν Μίρεν-Ίαν ΜακΚέλεν δε μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους, ιδίως σε αυτό το αρκετά καλό κόνσεπτ κομπιναδόρου που βάζει στο μάτι μια πλούσια χήρα, αλλά η χήρα αποδεικνύεται ο κρυπτονίτης του, το ισοδύναμό του και τα πράγματα παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή.

#2 The Deliverance

Η Γκλεν Κλόουζ ακολουθεί, μάλλον, τον χρυσό κανόνα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο ή του Χανς Ζίμερ, επιλέγει δηλαδή κάκιστες ταινίες, όπου τίποτα δεν ξεχωρίζει, για να φαίνεται το πόσο καλή ηθοποιός είναι η ίδια περισσότερο. Το είδαμε στο Hillbilly Elegy, το κάνει και με αυτό το horror που δεν βλέπεται.

#1 A Man Called Oto

Επανεκτέλεση της ταινίας A Man Called Ube που βασίζεται στο βιβλίο του Φρέντρικ Μπάκμαν. Η σουηδική εκδοχή ήταν πολύ καλή, αυτή εδώ με τον Τομ Χανκς δε θα λέγαμε ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο, έστω και ως αντιγραφή. Δε χάνεις και κάτι.