Καιρό είχαμε να το βιώσουμε έτσι. Να κοιτάμε την 5άδα με τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix της εποχής και ένα χαμόγελο να σχηματίζεται στο σινεφίλ πρόσωπό μας. Ναι, αυτή είναι μία λίστα που κάλλιστα μπορούμε να ζήσουμε δίπλα της.

Το Netflix άφησε πίσω του την καλοκαιρινή ραστώνη και μας προ(σ)καλεί να παραλείψουμε τη βόλτα έξω (παρότι ακόμα το σηκώνει ο καιρός) και να βυθιστούμε στον streaming κόσμο του. Έχει την προσοχή μας…

Αυτή, μάλιστα, είναι 5άδα: Το Netflix μας τα λέει ξανά καλά μετά από καιρό

Netflix: Οι 5 ταινίες που βλέπει περισσότερο ο λαός της πλατφόρμας

#5 Outlaw

Έχει ντοκιμαντερίστικη λογική και ίσως θα έπρεπε να χε μείνει σε αυτό το μοτίβο: Να είχε γίνει δηλαδή ντοκιμαντέρ παρά ταινία. Τώρα χάνει σε ρυθμό και ενώ θέλει να είναι ρεαλιστικό πάσχει αφηγηματικά, χάνεται η σύνδεση.

Δεν υπήρχε επαρκές σενάριο για να στηρίξει ταινία. Αντλεί υλικό από πραγματική ιστορία (για ένα μικρό κορίτσι που η γιαγιά του το πούλησε σε ένα καρτέλ ναρκωτικών και μόλις μεγάλωσε έγινε σύζυγος του αρχηγού) , αλλά δεν το μεταφέρει ως πρέπει στην οθόνη. Είναι τελικά σαν οικιακό βίντεο με εντυπωσιακά εφέ. Να λοιπόν τι και γιατί δεν θα μας έλειπε διόλου από την τρέχουσα 5άδα του Netflix.

#4 Μετά την Επόμενη Μέρα

Τώρα μάλιστα. Έχει όλα τα καλά του disaster movie, κυρίως φοβερά και τρομερά εφέ, εμπεριέχει και οικονομικά, πολιτικά μηνύματα. Κι όλα αυτά ενώ η Γη παγώνει σε χρόνο dt, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια όταν ένας πατέρας (Ντένις Κουέιντ) θέλει να σώσει το παιδί του (Τζακ Τζίλενχαλ)…

ΟΚ, έχει σοβαρές επιστημονικές ανακρίβειες και κάποια πολύ τραβηγμένα σκηνικά, αλλά στο σύνολο μιλάμε για ένα post apocalyptic που δεν βαριόμαστε ποτέ. Με τις σωστές δόσεις σε πολλά από τα ζητούμενα.

#3 Ένας Άνθρωπος που τον λέγανε Ότο

Ο Τομ Χανκς έχει το χάρισμα να μετατρέπει κάθε ταινία που παίζει σε ενδιαφέρουσα. Ακόμα κι αν η συγκεκριμένη, Νο3 επί της παρούσης στο Netflix, δεν είναι η καλύτερη του, κάθε άλλο, καταφέρνει και της δίνει μια οικειότητα, μια ομορφιά.

Θες να δεις πού θα πάει αυτή η ιστορία του στριφνού Ότο. Βασικά λίγο πολύ το ξέρεις από το πρώτο λεπτό πως θα γλυκάνει στο φινάλε, αλλά σημασία έχει το ταξίδι και μετά ο προορισμός.

#2 #Μαμά Έρχομαι

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης για το έγκλημα των Τεμπών, το Netflix προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Μαμά έρχομαι», σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η δημοσιογράφος Άνθη Βούλγαρη συνομίλησε με επιζώντες του μοιραίου τρένου, αλλά και με συγγενείς θυμάτων. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Mega στο τέλος Φεβρουαρίου και επανήλθε τώρα στο προσκήνιο μέσω του Netflix.

#1 Rebel Ridge

To έχουν αποκαλέσει «ταινία – έκπληξη της χρονιάς». Και είναι. Με την έννοια πως δεν το είχαμε δει να έρχεται το Νο1 του Netflix αυτήν την εποχή. Και τώρα που το… είδαμε κανονικά, πολύ μας άρεσε.

Σε κερδίζει με την αμεσότητα, την ειλικρίνειά του. Δεν είναι κάτι πρωτότυπο, είναι όμως ωραία δοσμένο, με μια απλότητα που το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό. Ρέει πολύ ευχάριστα και στο τέλος της ημέρας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αυτό ακριβώς (μπορεί να) ζητάς.