Τώρα φταίμε εμείς να γκρινιάξουμε; Να αναρωτηθούμε για τα τι και πώς της τρέχουσας 5άδας των πιο δημοφιλών ταινιών του Netflix αυτήν την εποχή; Μα, πραγματικά καιρό είχαμε να δούμε κάτι τόσο κακό επί συνόλω.

ΟΚ, τουλάχιστον δεν έχει ξανά Χριστουγεννιάτικη ταινία, όπως την περασμένη εβδομάδα. Πάλι καλά γιατί με 30 βαθμούς να βλέπεις Άη Βασίλη (αν και με λίγο air-condition μπορείς να δημιουργήσεις συνθήκες προσομοίωσης) αυτό δεν το θέλει πραγματικά κανείς. Ούτε καν το ίδιο το Netflix, έτσι δεν είναι ρε συ Netflix;

Σχεδόν 0/5: Αλήθεια τώρα, αυτά βλέπουν όλοι στο Netflix;

Netflix: Το top 5 των πιο δημοφιλών ταινιών  

#5 Trouble

Βαστάει στην 5άδα του Netflix αυτή η action comedy από τη Σουηδία που έχει πρωταγωνιστή έναν τύπο που είναι συνεχώς εκεί που δεν πρέπει, όταν δεν πρέπει. Και φυλακή αδίκως χώθηκε, και γι’ άλλον τον περνάνε εκεί μέσα, γενικώς δεν τον λες και τυχερό έτσι όπως το ακούς.

#4 The Platform 2

Θυμάσαι πόσο ωραίο ήταν το original Platform που ‘χε βγει εντός καραντίνας κάνοντας κάπως καλύτερο τον εγκλεισμό μας; Πόσο φρέσκο ήταν ως ιδέα, πόσο βαθιά συμβολικό; Γιατί θέλησαν να μας χαλάσουν αυτό το feeling βγάζοντας και part 2;

Δεν υπήρχε λόγος, γι’ αυτό και η ταινία, προβλέπουμε, δεν θα είναι ακόμα για πολύ στην 5άδα με τις πιο δημοφιλείς του Netflix. Στερείται παντελώς σεναριακής δομής και είναι απλά ένα συνονθύλευμα βίαιων εικόνων, απλά για να προκαλέσει.

#3 The Pope’s Exorcist

Είχε κάνα δάνειο που έπρεπε να αποπληρώσει εδώ και τώρα ο Ράσελ Κρόου; Βαριόταν και ήθελε απλά κάτι να κάνει; Σκέφτηκε πως δεν μπορεί, κάτι που αντλεί υλικό από πραγματικά αρχεία εξορκιστή του Βατικανού, θα έχει και τη συνταγή για την επιτυχία;

Ο,τι και να απαντήσουμε στις άνωθεν ερωτήσεις, η πιο μεγάλη απορία είναι γιατί o κόσμος πατάει το play για να δει το τρέχον Νο3 του Netflix. Μόνο αν είσαι φοιτητής με άπειρο ελεύθερο χρόνο, μόνο τότε. Και αν.

#2 The Menendez Brothers

Μετά τη σειρά, σχεδόν ταυτόχρονα, ενα δίωρο ντοκιμαντέρ, με διαφορά το πιο ενδιαφέρον σκέλος της 5άδας του Netflix αυτόν τον καιρό. Μαθαίνοντας για την ιστορία των γονεοκτώνων Έρικ και του Λάιλ, θα πιάσεις πολλές φορές τον εαυτό σου να παγώνει με όσα ακούει.

Μέσα από εκτενείς ηχητικές συνεντεύξεις με τα αδέλφια Μενέντεζ, δικηγόρους, δημοσιογράφους, μέλη της οικογένειας και παρατηρητές της υπόθεσης, ο Αργεντινός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Χάρτμαν παρουσιάζει νέες πληροφορίες και μια φρέσκια ματιά για μια υπόθεση που ο κόσμος γνωρίζει παρά μόνο ελάχιστα. Ή μήπως υπάρχει και κάτι άλλο από πίσω; Ναι, κάποιοι συνδέουν το ντοκιμαντέρ με το σκάνδαλο Diddy στην Αμερική, πάτα ΕΔΩ και… φρίξε.

#1 The Predator (Κυνηγός)

Γιατί. Γιατί είναι αυτό το Νο1 του Netflix. Γιατί αυτό το πράγμα πήρε «ΟΚ» για να γίνει ταινία, για να υπάρξει επανεκκίνηση ενός θρυλικού κατά τα άλλα franchise.

Και να σκεφτεί κανείς πως δεν αρχίζει (και τόσο) άσχημα. Αλλά τελειώνει με πόνο. Ματιών γι’ αυτό που μόλις έχει παρακολουθήσει.