Οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά και αν είσαι σε φάση να αράξεις σπίτι, με το βόμβο του air condition να σου υπενθυμίζει γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του ανθρώπου, το Netflix μπορεί προφανώς να αποτελέσει μια ιδανική παρέα.

Τι παίζει με την 5άδα των πιο δημοφιλών ταινιών της πλατφόρμας αυτό το καυτό ΣΚ του Ιουλίου; Τα βάλαμε κάτω και στα παρουσιάζουμε. Ένα ένα, με σειρά ιεραρχίας παρακαλώ. Αν κάτι σε… ψήσει, πέραν της ζέστης, πάτα play.

Με ανέλπιστο Νο1: Αυτά βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν την εποχή

Netflix: Αυτή είναι η 5άδα με τις πιο δημοφιλείς ταινίες αυτό το ΣΚ 

#1 Vanished into the Night

Τα κάνει από καιρό σε καιρό αυτά ο αλγόριθμος του Netflix. Εμφανίζει ταινίες που δεν περιμέναμε. Το νέο Νο1 της εποχής είναι μια πολύ καλή απόδειξη περί τούτου. Από την Ιταλία μας έρχεται αυτό το θριλεράκι, έχει να κάνει με ένα διαζευγμένο ζευγάρι που ξαφνικά βλέπει να εξαφανίζονται, εντελώς μυστηριωδώς, τα δύο παιδιά του.

Ο πατέρας είναι ως το λαιμό χρεωμένος και οι απαγωγείς του ζητούν 150 χιλ. ευρώ λύτρα, τα οποία δεν διαθέτει και αναγκάζεται να δανειστεί από τοκογλύφους, μπαίνοντας παράλληλα σε νέα περιπέτεια, που συνδέεται με ναρκωτικά. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που ολοένα γίνεται και πιο σουρεαλιστικό.

# 2 Beverly Hills Cop Axel F (Ο Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς: Άξελ Φόλι)

Είναι κάτι παραπάνω από μια νοσταλγική κατάδυση στο παρελθόν. Είχε όντως νόημα ο Έντι Μέρφι να φορέσει ξανά τη στολή του Μπάτσου του Μπέβερλι Χιλς 30 χρόνια μετά την τελευταία φορά.

Η ταινία βλέπεται αρκετά ευχάριστα, το σκοπό της συνεπώς τον εξυπηρετεί μια χαρά. Θα μπορούσε να ‘ναι και πιο φρέσκια, αλλά ας μην γκρινιάζουμε. Έχουμε δει πολύ χειρότερες προσπάθειες να «θυμηθούμε τα παλιά» από το τρέχον Νο2 του Netflix.  

#3 Mrs Harris goes to Paris (Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι)

Μια feelgood old school κομεντί κάνει την είσοδό της στα πράγματα ανεβαίνοντας ως το Νο3 του Netflix. Και η αλήθεια είναι πως έχει αρκετά καλά στοιχεία και συνιστά μια αξιόλογη προσπάθεια παρότι όντως έχει πολλές ελλείψεις.

Αντλώντας πρώτη ύλη από ένα βιβλίο που γράφτηκε τη δεκαετία του 1950, η ταινία πραγματεύεται την ιστορία μιας απλής, καλοσυνάτης γυναίκας από την αγγλική εργατική τάξη, Εξαιρετική η Λέσλι Μάνβιλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

#4 A Family Affair (Οικογενειακό Ζήτημα)

Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά το review μας για μια ταινία που βρίσκεται για 3η συνεχόμενη εβδομάδα στην 5άδα με τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix. Η παρουσία των Νικόλ Κίντμαν και Ζακ Έφρον εξηγεί το γιατί συμβαίνει αυτό. Όλα τα άλλα όχι.

Η ταινία είναι επιεικώς μέτρια και το μόνο που δεν την έχει ακόμα καταδικάσει στη λήθη είναι το λαμπρό της καστ που συχνά αποτελεί αποκλειστικό κριτήριο του κόσμου για να δοθεί απάντηση στο «τι θα δούμε σήμερα».

#5 Minions 2: The Rise of Gru (Η Άνοδος του Γκρου)

Ακόμα ένα «στανταράκι» στο top 5 του Netflix τον τελευταίο καιρό, για δες πάντως έπεσε και μία θέση. Η ουσία βέβαια είναι πως ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι, αγαπάνε τα Μίνιονς. Θέλουν να τα βλέπουν και να τα ξαναβλέπουν. Ποιοι είμαστε εμείς να πάμε κόντρα σε μια τέτοια αγάπη;