Το έχουμε εμπεδώσει. Το Netflix κάνει κάτι σαν καλοκαιρινή σιέστα πριν φορτσάρει από Σεπτέμβρη, για να μας δώσει ξανά φρέσκο γερό πράγμα. Τούτη την εβδομάδα πάντως, το top 5 των πιο δημοφιλών ταινιών διατηρείται σε ένα θελκτικό επίπεδο. Είναι μάλλον ανέλπιστα καλό. Και ο κύριος λόγος γι’ αυτός είναι καθαρά βρετανικός.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη 2άδα βρίσκουμε 2 ταινίες από το σύμπαν του Kingsman (μόνο το πρίκουελ λείπει). Του πολύ συμπαθούς franchise που υπογράφει σκηνοθετικά ο χαρισματικός Μάθιου Βον και συνδυάζει δράση με χιούμορ. Έχουμε και 2 animation στην 5άδα που ήταν «εκεί» και την περασμένη εβδομάδα, μαζί και ένα new (κορεάτικο) entry. Όλα αυτά, πιο αναλυτικά, παρακάτω.

Netflix: Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες της εποχής

#1 Kingsman: The Secret Service (H Μυστική Υπηρεσία)

Είναι… Τζέιμς Μποντ χωρίς να είναι. Είναι ωραίο χωρίς να είναι αντιγραφή. Η ταινία που μας σύστησε στο Kingsman, από το 2014, συνιστά μια εξαιρετική παρέα για τούτα τα καλοκαιρινά βράδια. Με Κόλιν Φερθ μπροστάρη και εκλεκτούς συνεργάτες (Σάμουελ Τζάκσον, Μάικλ Κέιν) στο πλευρό του, έχουμε… τόνους βρετανικότητας και αυτό δουλεύει μια χαρά.

Το τρέχον Νο1 του Netflix έχει ένα 7,7 στο Imdb που δείχνει από μόνο του ως στοιχείο πως έχει πολλά πράγματα να μας πει. Ανατρεπτικό χιούμορ, οξυδερκές κλείσιμο του ματιού στα κλισέ, ωραίο story, α, το κλικ το αξίζει και με το παραπάνω.

#2 Kingsman: The Golden Circle (Ο Χρυσός Κύκλος)

Το σικουελ του Kingsman και Νο2 του Netflix τούτη τη στιγμή συνεχίζει στο δρόμο της πρώτης; Και ναι και όχι. Χάνει σε πρωτοτυπία, δεν βρίσκει επίσης το ρυθμό της πρότερης προσπάθειας. Αλλά παραμένει μια ωραία παρέα – ειδικά τώρα που ‘ναι καλοκαίρι.

Θα το δεις σίγουρα ευχάριστα, με εκλεκτό ξανά καστ (Κόλιν Φερθ , Τζούλιαν Μουρ, Χάλι Μπέρι, Μαρκ Στρονγκ, Πέδρο Πασκάλ).

#3 Saving Bikini Bottom: The Sandy Cheeks Movie (Βυθός του Μπικίνι SOS: Η ταινία της Σάντι)

Όταν ο Βυθός του Μπικίνι βγαίνει ξαφνικά από τον ωκεανό, η σκιουρίνα επιστήμονας Σάντι κι ο φίλος της, Μπομπ Σφουγγαράκης, πάνε στο Τέξας για να σώσουν την πόλη τους. Άντε σου είπαμε και την υπόθεση του τρέχοντος Νο3 του Netflix.

Όχι βέβαια πως έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό. Δηλαδή αν είναι να το πατήσεις το κλικ θα το κάνεις μια ή άλλη, χωρίς να έχει σημασία το τι ακριβώς θα δεις, αλλά το γενικό πλαίσιο.

#4 Ferdinand

Ακόμα ένα animation στην 5άδα του Netflix και αυτό είναι καλό, πραγματικά καλό. Ο Φερδινάνδος ο Ταύρος θα σου κλέψει την καρδιά. Ακόμα και αν έχεις προ πολλού αφήσει πίσω σου την παιδική σου ηλικία.

#5 Mission Cross

Από την Νότια Κορέα μας έρχεται η ταινία που κλείνει την πεντάδα του Netflix αυτό το ΣΚ του καλοκαιριού. Κάτι ανάμεσα σε Mr & Mrs Smith και Τζέιμς Μποντ τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις – μην πέσει… φωτιά να μας πέσει ως ιερόσυλους.

Έχει fun to watch στοιχεία με πρωταγωνιστές ένα παντρεμένο ζευγάρι και τα ψέματα που βγαίνουν στην επιφάνεια. Πάντως και να μην το δεις, μην ανησυχείς, δεν θα το έχεις δα έλλειψη στη λίστα με τα must σου…