Κάπως… ψόφια τα πράγματα όσον αφορά τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix αυτήν την εποχή. Οι 4/5 ήταν εκεί και την περασμένη εβδομάδα. Η μία πάντως που είναι η φρέσκια της υπόθεσης κάνει δυναμικό «έμπα» και πιάνει με το καλημέρα κορυφή.

Ποιο είναι λοιπόν το φρέσκο Νο1 του Netflix; Τι έπεται; Τα βάλαμε κάτω και σου τα παρουσιάζουμε. Ευθύς αμέσως.

Netflix: Το top 5 ταινιών της εποχής

#1 Mother of the Bride

Οι ρομαντικές κομεντί έχουν πέραση, ειδικά στο Netflix, το έχουμε πια για τα καλά εμπεδώσει. Εν προκειμένω η πάλαι ποτέ έφηβη της Γαλάζιας Λίμνης, Μπρουκ Σιλντς βγαίνει μπροστά, λειτουργεί σαν μαγνήτης για μια ταινία που έχει σκοπό να κάνει το θεατή να περάσει καλά, να περάσει ευχάριστα. Κάτι που πετυχαίνει εν πολλοίς.

Ένα classic love story ο κεντρικός θεματικός άξονας, μια συνταγή επιτυχίας που είναι διαχρονική ακριβώς επειδή είναι πάρα πολλοί αυτοί που μπορούν να βρουν στοιχεία να ταυτιστούν. Η πλοκή στρέφεται γύρω από τις δεύτερες ευκαιρίες στον έρωτα, όταν δύο πρώην εραστές ξανασμίγουν στο γάμο των παιδιών τους.

Έχει πλάκα ανά σημεία το Mother of the Bride, δεν σε προβληματίζει, δεν σε φορτώνει. Ταμάμ για να χαλαρώσεις, για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Έρχεται και η Γιορτή της Μητέρας, κολλάει ακόμα περισσότερο ως θέμα.

#2 Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες

Ένα best seller βιβλίο, ένα εκδοτικό φαινόμενο, μεταφέρεται επί της οθόνης και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από τίμιο.

Την περασμένη εβδομάδα ήταν στο Νο1, έπεσε λίγο, αλλά παραμένει στα ψηλά των επιλογών του λαού του Netflix – και αυτό είναι το σωστό.

#3 Ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος πάει Κατασκήνωση

To χουμε… θάψει με κάθε πιθανό τρόπο, αλλά αυτό εκεί, στην 5άδα του Netflix. Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως υποτιμήσαμε την ανθεκτικότητά του.

Αλλά δεν παρεκκλίνουμε εκατοστού του πορίσματος που έχουμε βγάλει: Πρόκειται για μέγιστη «πατάτα». Βρε μήπως έχει… κολλήσει ο αλγόριθμος;

#4 Page Eight

Ένα βρετανικό πολιτικό-κατασκοπικό θρίλερ που έχει ρυθμό, έχει ένταση και κυρίως ενδιαφέρον. Το Νο4 του Netflix τούτο τον καιρό είναι μια επιλογή που δεν θα σε απογοητεύσει αν της χαρίσεις το κλικ σου.

#5 Honeymoonish

Και ναι, ακόμα ένα rom-com, καταπώς είπαμε έχουν πέραση, ειδικά στο Netflix. Αυτή η ταινία είναι μια σύνοψη του είδους, όλα τα κλισέ είναι «εδώ». Πατάς και βλέπεις ξέροντας εκ των προτέρων τι σε περιμένει – δεν το λέμε απαραίτητα για κακό, σε μερικούς αυτό αρκεί και με το παραπάνω.