Αρχίζει να μας… καλομαθαίνει το Netflix, 2η συνεχόμενη εβδομάδα που το κάνει. Βασικά και πιο σωστά, τιμάει το status του ως η Νο1 πλατφόρμα streaming εκεί έξω. Φέρει ένα βάρος, μια ευθύνη αυτός ο τίτλος και ουσία είναι πως το τρέχον top 5 των πιο δημοφιλών ταινιών της στιγμής είναι άκρως ενδιαφέρον. Με μια μεγάλη εξαίρεση.

Μόνο το Uglies βάλθηκε να δικαιολογήσει το όνομά του και είναι… ασχήμια σκέτη. Τα άλλα, όλα, βλέπονται από ευχάριστα μέχρι πολύ ευχάριστα και ως το… τοτέμ, ειδική κατηγορία, που λέγεται Joker. Οκ, είναι απλώς στο Νο5, αλλά είναι Νο1 στην καρδιά πολλών από εμάς εκεί έξω.

Μόνο 1 χαλάει το απόλυτο: 4/5 τοπ του Netflix αυτήν την εποχή είναι ακριβώς όπως πρέπει
To Joker μόλις ήρθε στο Netflix

Netflix: Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες της στιγμής

#5 Joker

Τι άλλο μένει να ειπωθεί γι’ αυτό το αριστούργημα, για αυτό το masterclass υποκριτικής του Χοακίν Φοίνιξ; Ευχαριστούμε το Netflix που το πρόσθεσε στον κατάλογό του.

Το πιθανότερο είναι πως το έχεις δει, δεν γίνεται να μην το έχεις δει. Αλλά ακόμα κι έτσι, είναι ένα έργο τέχνης για περισσότερο από απλώς μια φορά. Και μπορούμε να το πούμε και αλλιώς. Είναι ένα εκλεκτό ζέσταμα για το Joker 2: Folie a Deux που καταφτάνει λίαν συντόμως στις αίθουσες. Δεν είναι, λέει, τόσο καλό όσο το πρώτο; Και το μισό να είναι, μας κάνει. Και μας περισσεύει.

#4 Rebel Ridge

Είναι, σίγουρα, από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς το μέχρι πρότινος Νο1 του Netflix – έπεσε τώρα στο «4». Δεν το περιμέναμε διόλου, δεν είχε ακουστεί το παραμικρό, αλλά αποδείχτηκε μια πολύ καλή πρόταση για το βράδυ μας.

Κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, έχει πολλά πράγματα να σου πει και μια υπόθεση που περνάει πολλά μηνύματα. Μπορείς να διαβάσεις το πλήρες review μας πατώντας ΕΔΩ.

#3 Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Γράφουμε στο αναλυτικό μας review για το Νο3 του Netflix αυτήν την εποχή και δεν αλλάζουμε ούτε… κόμμα: Η ταινία αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη για πολλούς, αν όχι όλους. Δε συμβαίνει συχνά τέτοιες ταινίες, με τέτοια «καταγωγή» να πετυχαίνουν, να ενθουσιάζουν το κοινό και δη, το κοινό των nerds, που έχουν λιώσει το D&D, αυτό το υπέροχο επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων.

Θα περιμέναμε να αρέσει σε εμάς που δεν έχουμε παίξει, αλλά περιμέναμε να το υποδεχτούν με σκεπτικισμό και σκληρότητα οι φανατικοί.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, διότι η ίδια η ταινία των Τζον Φράνσις-Ντάλι και Τζόναθαν Γκόλντστιν τους έπεισε. Οι αριθμοί εδώ τα λένε όλα. 7.2 στο IMDB και 91% στο Rotten Tomatoes.

#2 Uglies

Βασικά αυτό που συμβαίνει ως πλοκή είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα να υποβληθείς σε χειρουργική επέμβαση όταν γίνεσαι 16 ετών, ώστε να δείχνεις όπως θέλεις. Επειδή, και καλά, πεποίθηση της κοινωνίας είναι ότι αν γίνουμε όλοι όπως θέλουμε, μπορεί να εξαλειφθούν οι συγκρούσεις.

Post apocalyptic δυστοπία σε εφηβικό περίγραμμα; Κάπου το ‘χεις ξαναδεί; Ναι, και εκεί εντοπίζεται το πρώτο πρόβλημα. Υπάρχει μια έντονη αίσθηση επανάληψης στο νυν Νο2 του Netflix. Και έρχεται το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα: Η εκτέλεση. Πολλά πάνε λάθος. Γι’ αυτό κοινό και κριτικοί έχουν θάψει την ταινία.

#1 Gifted

Υπέροχο. Το Νο1 του Netflix αυτόν τον καιρό είναι ένα Νο1 με τα όλα του. Να τι σε περιμένει: Ο Φρανκ (Κρις Έβανς) έχει αναλάβει την κηδεμονία της ανιψιάς του, Μέρι (ΜακΚίνα Γκρέις) έπειτα από το θάνατο της αδερφής του, την νιώθει κόρη του, τον νιώθει πατέρα του. Η μικρή είναι ιδιοφυΐα, χαρισματική. Όπως ήταν και η μητέρα της.

Όλα μοιάζει να κυλούν ρολόι μέχρι που εμφανίζεται η γιαγιά του παιδιού και μητέρα του Φρανκ. Η οποία αρχίζει να ασκεί αφόρητη ψυχολογική πίεση στην εγγονή της να είναι τέλεια. Διεκδικεί επίσης να πάρει αυτή την κηδεμονία. Η δικαστική διαμάχη που ξεκινά θα αποκαλύψει ένα παρελθόν σκοτεινό…                                             

Το σενάριο δεν είναι κάτι το φοβερά πρωτότυπο. Όμως, ο τρόπος, η προσέγγιση, είναι φουλ διαφορετικός. Για ένα τρυφερό, συναισθηματικό και καλοδουλεμένο φιλμ που θα μπει σίγουρα στην καρδιά σου.