Και μόνο γι’ αυτό αξίζει. Και μόνο γι’ αυτό, το best of 5 του Netflix αυτήν την εποχή γίνεται μια ωραία ιστορία. Το Get Out είναι ταινιάρα. Θρίλερ που απογειώνει το είδος, εκπληκτικό.

Κατά τα άλλα, έχουμε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Μόνο το Εισιτήριο για τον Παράδεισο συνεχίζει ψηλά αν και με καθοδική πορεία. Πάμε να τα δούμε και αναλυτικά για να μην έχεις κενά…

Το Νο2 αξίζει για… 5: Στις πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix μπήκε θέμα δυνατό

Netflix: Το top 5 της στιγμής σε ταινίες

#1 Beast (Θηρίο)

Ένας πατέρας (Ίντρις Έλμπα) και οι δύο κόρες του προσπαθούν να διαφύγουν από ένα τεράστιο λιοντάρι που τους καταδιώκει στη Σαβάνα. Πώς σου φάνηκε αυτό ως περιγραφικό;

Αν ψήθηκες, τότε είσαι για play στο φρέσκο Νο1 του Netflix. Πάντως μην περιμένεις κάτι φοβερό. Αυτή η ταινία του 2022 είναι απλά για να περάσει η ώρα σου, τίποτα άλλο.

#2 Get Out (Τρέξε!)

Οπα και να ‘μαστε! Στο Νο2 του Netflix μόλις ανέβηκε ένα από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων ετών. Εξαιρετικό από όπου κι αν το προσεγγίσεις.

Ο Τζόρνταν Πιλ, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, μας παραδίδει ένα έργο που θες να χειροκροτήσεις. Για την πρωτοτυπία, τη δύναμη του σεναρίου, το πώς αναπτύσσει την υπόθεση και τους χαρακτήρες, για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

Δεν σου λέμε πολλά αν δεν το έχεις δει, για να απολαύσεις ακόμα περισσότερο την έκπληξη γι’ αυτό που σε περιμένει.

Μια αξέχαστη κινηματογραφική στιγμή, ένα instant classic που, μην το σκεφτείς δεύτερη φορά, βάλτο… χθες!

#3 Dracula Untold

Η αρχή του μύθου του Δράκουλα. Θέαμα, εφέ, εντυπωσιακές σκηνές, α, όλα κι όλα, αποκλείεται να βαρεθείς με το τρέχον Νο3 του Netflix.

Τόσο που θα παραβλέψεις τα σεναριακά κενά, τις ευκολίες. Αν είσαι φαν του φανταστικού κόσμου των βαμπίρ, αυτή είναι η ταινία σου, ιδού το κλικ σου.

#4 Inheritance

To πολωνικό Knives Out το Νο4 του Netflix; Χωρίς καν να κρύβεται. Μάλλον περήφανο το λες για τις επιρροές του, είναι κάτι που νιώθεις πως έχεις ξαναδεί, απλά όχι έτσι.

Περνάει η ώρα ευχάριστα; Ναι, λένε οι κριτικές. Θα το θυμάσαι την επόμενη; Μάλλον όχι. Ζύγισε τα και αποφασίζεις αν θα το βάλεις ή όχι για να αράξεις επί του καναπέ σου.

Πάντως κάτι μας λέει πως… κατά λάθος βρέθηκε στην παρέα μας αυτό το φιλμ. Μάλλον το μπερδεύουν με το ομώνυμο θρίλερ. Το οποίο, για την ιστορία, ειναι κακό. Πολύ κακό.

#5 Ticket to Paradise (Εισιτήριο για τον Παράδεισο)

Rom-com απ’ αυτά που τόσο αγαπάει το κοινό και ο αλγόριθμος του Netflix. Έφτασε ως και 1η θέση κάποια στιγμή, τώρα σιγά σιγά μας… αδειάζει τη γωνιά.

Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς έχουν καταθέσει (πολύ) καλύτερες δουλειές, για να το θέσουμε κομψά.