Μες το κατακαλόκαιρο βλέπει ο κόσμος Netflix; Σίγουρα σε πιο χαλαρό τέμπο από το χειμώνα, αλλά η συνήθεια δεν κόβεται. Ναι, θα βγούμε περισσότερο έξω, αλλά κάποια στιγμή θα θελήσουμε και να αράξουμε. Και τότε ακριβώς το σήμα με το κόκκινο «Ν» σε μαύρο φόντο είναι από τις πρώτες επιλογές μας.

Ποιες είναι οι ταινίες που προπορεύονται σε δημοφιλία αυτόν τον καιρό στο Netflix; Σου έχουμε τις 5 τοπ απαντήσεις. Με την επισήμανση πως ένας αέρας νοσταλγίας φυσάει στην πλατφόρμα… Το έχουμε ανάγκη φαίνεται ένα ταξίδι στα πιο παλιά…

Με Νο1 και Νο2 από τα παλιά: Οι 5 ταινίες του Netflix που βλέπουν όλοι αυτό το ΣΚ του Αυγούστου

Netflix: Οι 5 ταινίες που βλέπουν όλοι αυτήν την εποχή

#1 Failure to Launch (30άρης από Σπίτι)

Μάθιου ΜακΚόναχι και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, με ολίγη από Μπράντλεϊ Κούπερ, είναι καθόλα ελκυστικό το καστ του τρέχοντος Νο1 του Netflix. Μια ρομαντική κομεντί από αυτές που τόσο αγαπάει το κοινό της πλατφόρμας. Και μια αρκετά ευχάριστη παρεΐτσα για να περάσει κανείς την ώρα του, όσο προβλέψιμη και αν είναι συνολικά.

Ιδού και η περίληψη: Ο Τριπ είναι ένας άντρας που έχει μπει προ πολλού στα 30 και όμως ακόμα ζει με τους γονείς του, όντας ο ορισμός του καλομαθημένου ή κακομαθημένου.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον αναγκάσουν να κινητοποιηθεί, οι γονείς του προσλαμβάνουν μια όμορφη γυναίκα, την Πόλα για να του δώσει μια μικρή… ώθηση! Όμως η αντίδραση του Τριπ είναι εντελώς «έξω από το κουτί»…

#2 Get Carter (Συλλάβετε τον Κάρτερ)

Κοίτα θα θέλαμε να το… πουλήσουμε καλύτερα, αλλά εδώ το έχει αποκηρύξει ο ίδιος ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Το είχε βάλει σε μια λίστα με τις ταινίες του για τις οποίες μετανιώνει. Πώς λοιπόν μετά από αυτό να βρεις να πεις κάτι θετικό για το Νο2 του Netflix αυτόν τον καιρό;

Αν και δεν ήταν τόσο πως ήταν (τόσο) κακό. Είναι πως δεν μπόρεσε να σταθεί στη σύγκριση με το original υλικό. Πρόκειται, βλέπεις, για remake πολύ πετυχημένης ταινίας του 1971 με τον Μάικλ Κέιν, ένα νέο – νουάρ που θεωρείται από πολλούς αριστουργηματικό.

Εκεί την πάτησε κατά βάση η νέα αυτή προσπάθεια, που βγήκε στα σινεμά το 2000. Στη νοσταλγία. Και φτάσαμε έτσι σε μια μέγιστη εμπορική αποτυχία, πέρα από καλλιτεχνική. Κόστισε πάνω από 60 εκατ. δολάρια ως μπάτζετ και έφερε πίσω λιγότερα από 20. Για την ιστορία, ο Sly υποδύεται τον αρχιμαφιόζο, του ταιριάζει μεν, αλλά…

#3 Find me Falling (Μπρος Γκρεμός)

Ακόμα ένα rom – com στην 5άδα του Netflix, σώπα… έκπληξη! Πάντως δεν ανήκει καν στις καλές προσπάθειες της κατηγορίας. Γι’ αυτό και έπεσε με συνοπτικές διαδικασίες από την κορυφή που βρέθηκε στο «έμπα» της στα πράγματα.

Είναι κυπριακή και θα θέλαμε να ‘μαστε πιο επιεικείς μαζί της. Ωστόσο δεν αρκεί το… ελληνοκεντρικό λόμπι για να πούμε κάτι καλύτερο για μια μέτρια συνολικά προσπάθεια. Που αποτυγχάνει στο βασικό. Στο να μεταδώσει το ρομάντζο στο θεατή, στο να περάσει το συναίσθημα.

#4 Minions The Rise of the Gru

Οι βδομάδες έρχονται και παρέρχονται, αυτό πάντα εκεί, πάντα μαζί μας στην 5άδα του Netflix. Εσχάτως καρφωμένο στο Νο4.

Μικροί και μεγάλοι αγαπούν το ίδιο το ξεχωριστό animated σύμπαν του «Εγώ, ο Απαισιότατος» και βεβαίως αυτά τα κίτρινα, σκανδαλιάρικα πλασματάκια που λέγονται Μίνιονς.

#5 Black Adam

Ντουέιν Τζόνσον μπροστάρης και μια ταινία της DC που είχε potential, αλλά μας τα χάλασε τελικά. Έχει κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει βηματισμό για κάτι που θα την ξεχώρισε από το «σούπερ – ηρωικό» χαμό.

Δεν είναι πως το τρέχον Νο5 του Netflix δεν βρίσκει κοινό. Είναι πως δεν ακουμπάει σε κάτι άλλο πέραν του εφήμερου.