Λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο το πιθανότερο είναι να σε πετυχαίνουμε σε κάποιο νησί, σε κάποια παραλία, ελπίζουμε πολύ μακριά από ανοησίες τύπου… staycation. Ε, και πώς να το κάνουμε, σε φάση διακοπών το Netflix δεν είναι προτεραιότητα. Φαίνεται από το top 5 των πιο δημοφιλών ταινιών της εποχής.

Το σίγουρο είναι πως οι γονείς δίνουν φουλ στα παιδιά τους τάμπλετ! Προς υπεράσπισή τους, όλη μέρα δεν βγαίνει και χωρίς λίγο «οθόνη». Κάπως έτσι το Νο1 και το Νο2 των πιο δημοφιλών ταινιών της πλατφόρμας αυτήν την εποχή είναι ταινίες που απευθύνονται σε μικρά παιδιά. Τα υπόλοιπα 3 δεν θα λείπανε σε κανέναν αν δεν ήταν εκεί…

Μην δίνετε τόσο… τάμπλετ στα παιδιά: Οι πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix αυτήν την εποχή λένε μια μεγάλη αλήθεια

Netflix: Το top 5 των πιο δημοφιλών ταινιών αυτό το ΣΚ του Αυγούστου

#1 Saving Bikini Bottom: The Sandy Cheeks Movie

Συμβαίνουν πράγματα εκεί στο… Βυθό του Μπικίνι. Τόσο που εξ αυτού ορμώμενο προκύπτει το τρέχον Νο1 του Netflix.

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι παρών, όχι όμως ως πρωταγωνιστής. Το ρόλο αυτό αναλαμβάνει η Σάντι, ένας ιπτάμενος σκίουρος. Τα παιδιά σου, αν έχεις, θα το λατρέψουν. Γιατί όχι και εσύ;

#2 Ferdinand

Ο Φερδινάνδος είναι ένας γιγαντόσωμος, αλλά καλόκαρδος ταύρος που βρίσκεται όμως μπλεγμένος κινδυνεύοντας είτε να καταλήξει στις ταυρομαχίες είτε σε χασάπικο.

Το  τρέχον Νο2 του Netflix αξίζει τη θέαση. Είναι ένα πολύ καλό animation από τους ανθρώπους που μας έδωσαν το Ice Age και το Rio. Διδακτικό, διασκεδαστικ;o, περνάει πολύ ωραία μηνύματα και συγκινεί επίσης ανά διαστήματα.

#3 Something New

Ε δεν θα είχαμε και μια ρομαντική κομεντί στην πρώτη 5άδα του Netflix; Ρητορικό το ερώτημα όταν ξέρουμε την αγάπη του κοινού της πλατφόρμας για το είδος. Έχουμε κάτι καινούριο με το… Something New, γυρισμένο πίσω στο 2006;

Όχι, είναι η αλήθεια. Δεν θα δεις κάτι που να μην περιμένεις, κάτι που να ξεφεύγει από τις συνήθεις θεματικές του είδους. Ραντεβού στα τυφλά και μια λογιστής που βρίσκει τον έρωτα και την περιπέτεια.

#4 Lakeview Terrace (Η Παρακολούθηση)

Κάτι μας λέει πως αν ρωτήσουμε τον Σάμουελ Τζάκσον την υπόθεση αυτής της ταινίας που πρωταγωνίστησε το 2008 παίζει και να δυσκολευτεί να θυμηθεί. Το θέμα είναι ενδιαφέρον (για τον ρατσισμό), αλλά ο τρόπος που εκτυλίσσεται η ιστορία όχι, καθόλου. Και όλο αυτό κάνει το Νο4 του Netflix μια εντελώς αδιάφορη ταινία.

#5 Get Carter (Συλλαμβάνοντας τον Κάρτερ)

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε λέει και ξαναλέει πως αυτή η ταινία, που ήταν και την περασμένη εβδομάδα στην 5άδα του Netflix, ήταν λάθος του. Όχι τόσο επειδή ήταν κακή. Αλλά επειδή ήταν remake πολύ πετυχημένης δουλειάς των 70΄s και η σύγκριση με το πρωτότυπο ήταν συνεχής όσο και άδικη.

Γενικώς αν σου αρέσει ο Sly, το ύφος του και ο τρόπος του, δεν θα χάσεις το χρόνο σου αν πατήσεις το play. Δεν είναι η καλύτερη δουλειά του, μακριά από αυτό, αλλά δεν είναι δα και για πέταμα.