Να που μετά από καιρό υπάρχει μια κάποια σταθερότητα στο top 5 του Netflix. Τρεις από τις πέντε πιο δημοφιλείς ταινίες της πλατφόρμας ήταν «εκεί» και την περασμένη εβδομάδα.

Τώρα είναι αυτό για καλό ή για κακό; Πώς να το δει κανείς θετικά, δεν ξέρουμε μήτε θα καταλαβαίναμε. Στην καλύτερη να περιγράψει κανείς ως μέτρια την τρέχουσα 5άδα του Netflix. Στην καλύτερη…

Με Νο1 το (απαράδεκτο) γαλλικό Jumanji: Τι βλέπουν στο Netflix αυτήν την εποχή
Missing (Netflix)

Netflix: Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες αυτή τη στιγμή

#5 Spies in Disguise (Μετά-Μορφωμένοι Πράκτορες)

Αnimation και 5άδα Netflix πάνε πακέτο και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια τίμια προσπάθεια, δίχως όμως το κάτι παραπάνω που θα το έκανε να μείνει πραγματικά στη μνήμη,

Ένα Τζέιμς Μποντ για ανηλίκους που όμως δεν έχει τη συνοχή, το ρυθμό και την πλάκα που θα έπρεπε να έχει για να μπει στην κατηγορία του κλασικού.

#4 Justice

Ήταν Νο1 την περασμένη εβδομάδα στο Netflix και χωρίς να είναι… φέσι, αυτή η πολωνική ταινία σίγουρα πήρε μεγαλύτερο credit από ό,τι της άξιζε.

Δεν είναι για βαρεμάρα, δεν είναι όμως ούτε κάτι ουάου. Για να περάσει συμπαθητικά η ώρα, ένα crime movie που μας βάζει στην πολωνική πραγματικότητα – κάτι μαθαίνουμε δηλαδή κιόλας.

#3 The Shadow Strays

Το John Wick της Ινδονησίας με πρωταγωνίστρια γένους θηλυκού. Τίγκα στη βία και στο αίμα, με non stop δράση και σκηνές μάχης που σίγουρα σου μένουν.

Για τους φαν του είδους, και μόνο για αυτούς, το Νο3 συστήνεται. Δεν θα τους απογοητεύσει, θα τα βρουν αυτά που ψάχνουν.

#2 Missing

Μια 18χρονη αναζητεί, μέσω ίντερνετ, τη μητέρα της που πήγε για διακοπές με το νέο της σύντροφο στην Κολομβία, αλλά ξάφνου έπαψε να στέλνει ίχνη ζωής.

Ένα πρωτότυπο new age tech θρίλερ στο Νο2 του Netflix, που έχει καλά στοιχεία, αλλά δεν βρίσκει τον τρόπο να το αξιοποιήσει και να γίνει κάτι το ξεχωριστό. Βλέπεται πάντως ευχάριστα, έχει ανατροπές και ενδιαφέρον, με εξαίρεση μια κοιλιά που κάνει στα μισά.

#1 Family Pack

Το μάτι πέφτει αρχικά στον Ζαν Ρενό και θες μετά να το… βγάλεις σαν παρακολουθήσεις λίγα λεπτά από μια καταφανώς κάτω του μετρίου ταινία. Ναι, το τρέχον Νο1 του Netflix κάθε άλλο παρά θελκτικό είναι. Εντάξει, έχει και κάποιες αστείες στιγμές, ως εκεί.

Κάποιοι το είπαν το γαλλικό Jumanji και σίγουρα υπάρχει σαφής και αναγνωρίσιμη σύνδεση ως προς την πλοκή. Τίποτα παραπάνω, όμως. Τίποτα.